„Porter & Gershwin on Harmonica” - Antonio Serrano i Federico Lechner

„Porter & Gershwin on Harmonica” - Antonio Serrano i Federico Lechner

location-iconPijaca ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci, Vela Luka

„Porter & Gershwin on Harmonica” - Antonio Serrano i Federico Lechner

Ulaznice / usluge / proizvodi

Cijena

Količina

Tribina

1.50 EUR

20.00 EUR

Parter

1.50 EUR

25.00 EUR

Tribina MASTERCARD

1.00 EUR

18.00 EUR

Parter MASTERCARD

1.50 EUR

22.50 EUR

Ulaznice:

0.00 EUR

x Naknada :

0.00 EUR

Ukupno:

0.00 EUR

{{ promoCodeMessage }}

Napomena: ukoliko je promo kod za popust važeći, popust će ti se primjeniti u idućem koraku

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za „Porter & Gershwin on Harmonica” - Antonio Serrano i Federico Lechner, 31.07.2024. u Pijaca ispred crkve sv. Josipa u Veloj Luci, Vela Luka

„Porter & Gershwin on Harmonica”, jazz večer - Antoniom Serrano i Federico Lechner, Vela luka“
srijeda, 31.7.2024., 21:30h

Šestu godinu za redom, u Veloj Luci na otoku Korčuli, održat će se manifestacija 'Trag u beskraju' koja slavi život našeg legendarnog glazbenika, Olivera Dragojevića.
Samo nekoliko stotina metara od njegove rodne kuće, od 29.7. do 31.7. pjevat će se, svirat i uživat u životu, muzici i moru – u svemu onom što je Oliver najviše volio.

Uz obrade poznatih djela velikana - Georgea Gershwina i Colea Portera, u posebnom ambijentu veloluške pijace ispred crkve sv.Josipa i to na instrumentu koji je odigrao presudnu ulogu u povijesti jazza – harmonici, Serrano i Lechner će svjetske klasike uobličiti u najljepše jazz melodije koje će dostojanstveno zatvoriti ovogodišnju manifestaciju.

Serranova harmonika zamjenjuje glas u djelima dvaju ključnih skladatelja popularne glazbe i jazza prošlog stoljeća: Georgea Gershwina i Colea Portera. Glazba dobiva novu zvučnu dimenziju kroz mogućnosti ovog instrumenta.
Ovaj nastup uključuje neka reprezentativna djela iz takozvane "Velike američke pjesmarice," zbirke najpoznatijih skladbi američke popularne kulture 20. stoljeća. Među ovom skupinom skladatelja i izvođača, koji su pisali i nastupali za industriju Broadwaya i Hollywooda, ističu se likovi Colea Portera i Georgea Gershwina svojom popularnošću i sofisticiranošću.

ANTONIO SERRANO, harmonika
Sa samo 13 godina sudjelovao je zajedno s Larryjem Adlerom na gala priredbi Classic Aid II u Parizu, kojom je ravnao Lorin Maazel, gala na kojoj su također nastupili Plácido Domingo, James Galway i Salvatore Accardo. Svoje tinejdžerske godine proveo je održavajući klasične koncerte s europskim orkestrima. Njegova nemirna priroda dovela ga je do otkrića jazza, te se posvetio ovoj disciplini. Postao je vrlo tražen od strane poznatih nacionalnih umjetnika. Međunarodno priznanje nije stekao sve do 2004. godine kada se pridružio grupi Paca de Lucíe, s kojom je ostao do de Lucíine smrti. U međuvremenu je slijedio svoje osobne projekte u kvartetu, duetu ili solo formatu. U studenom 2020. premijerno je izveo svoju adaptaciju za harmoniku i orkestar djela Manuela de Falle "Tricorn". U veljači 2021. premijerno je izveo još jedan projekt nazvan "Bach & 'Bach'" s Danielom Oyarzabalom i Pablom Martínom Caminerom, posvećen velikom njemačkom skladatelju Bachu, gdje ga je kritičar L. Gago proglasio jednim od najvećih genija španjolske glazbe.

FEDERICO LECHNER, klavir
Rođen u Buenos Airesu 1974. godine u obitelji glazbenika, svirao je i snimao s velikim izvođačima s hispanske i međunarodne scene kao što su Jerry González, Erwin Schrott, Franco Luciani, Pasión Vega, Miguel Ríos, Enrique Morente, Pipi Piazzolla, PATAX, Ismael Serrano i mnogi drugi. Snimio je trinaest albuma, a za svoj album "Gardelería" s Francom Lucianijem osvojio je nagradu Gardel za najbolji alternativni tango album. Također je dobio dvije nagrade Tete Montoliu za jazz kompoziciju.

Osobe s invaliditetom ulaze besplatno, a pratnja plaća punu cijenu ulaznice.
Za preuzimanje ulaznica za osobe s invaliditetom, ljubazno vas molimo da nas kontaktirate na [email protected].

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.