PLANET srijeda

PLANET srijeda

location-iconŽeljezničar, Zagreb

PLANET srijeda

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za PLANET srijeda, 22.03.2024. - 23.03.2024. u Željezničar, Zagreb

Proljeće stiže, a u nama nemir. Nakon dočeka jeseni i zime, Planet srijeda budi se ponovno uz početak proljeća i, shodno tome, donosi i širi svježe muzičke vidike. Ovo izdanje u petak, 22. ožujka  uz Felvera potpisuje Tijana T, dobro nam poznata beogradska DJ-ica u vrhu svjetske elektronike. U postavi su zato neka od najuzbudljivijih imena beogradske i berlinske scene.

Najpopularnije podije njemačke prijestolnice redovito puni Roi Perez. S queer klupske scene u Tel Avivu vinuo se do rezidencije u Berghainu, ali i do znojnih klubova i festivalskih pozornica širom svijeta. Njegovo dinamično putovanje kroz stilove isprepliće techno i house s discom i breakovima, stvarajući hipnotizirajuće i snažno muzičko iskustvo.

Jednako razigrana je i Salome, Gruzijka s berlinskom adresom. Istom blještavom energijom za pultom, kao nekad u Tbilisiju, donosi jedinstvenu mješavinu electra, acida i techna, ponekad i s fragmentima hardcorea, hip hopa i trancea.

Svježi zrak sceni udahnula je i Bashkka čije ime potječe od turske riječi za različitost. Nepovratno oblikovana desetljećem života u New Yorku i crnim trans ženama koje su nadahnule njezinu istinsku inkarnaciju, ova rezidentica Berghaina i minhenskog Blitza razara plesne podije svojim senzualno oporim setovima.

Planet srijeda će se prvi put odigrati paralelno na dvije pozornice od kojih će jednu preuzeti Kӣr i Tadi, rezidenti beogradskog kluba Drugstore. Iza imena Kӣr krije se programski urednik Drugstorea te live umjetnik koji kombinira tradicionalne i eksperimentalne utjecaje u elektroakustičnoj muzici. Kӣr stvara zvuk u kojem postindustrijski zvukovi i melodični pokreti prelaze u plemenske ritmove.

Tadi je vizualna umjetnica, DJ-ica i producentica iz Prištine s beogradskom adresom. Pokretačica je feminističkih i queer večeri u Prištini, a uz svoja izdanja bilježi i live i DJ nastupe diljem regije.

Tijana T i Felver zaokružit će svojim svirkama novu avanturu u Željezničaru nakon odličnog iskustva iz zimskog izdanja Planet srijede. Bit će mračno!

Podijeli događaj: