PISTOLERO FREESTYLE EDITION 2024 / 3 FLORA + BAMWISE u dvorištu Medike

PISTOLERO FREESTYLE EDITION 2024 / 3 FLORA + BAMWISE u dvorištu Medike

location-iconAKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za PISTOLERO FREESTYLE EDITION 2024 / 3 FLORA + BAMWISE u dvorištu Medike, 17.05.2024. - 18.05.2024. u AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

PISTOLERO FREESTYLE EDITION 2024 na 3 FLORA + BAMWISE u dvorištu @ AKC MEDIKA [Attack / Surogat / Mikro] / 17-05-2024 / 19:00 - 07:00

File under -> DUB / ELECTRO / TECHNO / DARK PROG / BREAKBEAT / DRUM 'N' BASS / PSYTRANCE / TEKNO / BASS

U petak 17.5.2024. Pistolero ponovno trese mračne zidove klubova i dvorište AKC Medike u Freestyle izdanju. Mjuza će grmiti na 3 flora uz uvodni Bamwise koncert u dvorištu, a nastupa veliki broj kvalitetnih izvođača koji će odvrtiti hrpu raznih elektronskih stilova, pa će tako kroz noć odzvanjati dub, electro, techno, dark prog, breakbeat, drum’n’bass, psytrance, tekno i bass kombinacija, a nastupaju Bamwise, Dmt, Haktal, Kiwi, Kordoom HiFi, Kornet, Kris, Maja Pa, Ratko, Shi:Ki, Svn, Val Vashar, Winpa, Zbvx, Zmayo i 3lowbeat, dok su za video zaduženi Vj Mad55 i Vj Lysergej Balsamico. Parti počinje u 19h, Bamwise koncert je od 20:30h, a upad je 10 eura u pretprodaji (Entrio), te 15 eura na ulazu u dvorište Medike.

[FB Event]

FULL LINE UP

BAMWISE [live in concert] / DMT [Drop] / HAKTAL [Pistolero / Hybrid] / KIWI [Prevara] / KORDOOM HIFI [Dub Affair] / KORNET [Volta] / KRIS [Surogat] / MAJA PA [bRave] / RATKO [Chillibar] / SHI:KI [SmoTek] / SVN [Pistolero] / VAL VASHAR [Zenon / Mo:Dem] / WINPA [Hybrid] / ZBVX [Pistolero] / ZMAYO [Pistolero] / 3LOWBEAT [Freemental] / VJ LYSERGEJ BALSAMICO / VJ MAD55

BAMWISE [live]

Bamwise je šesteročani electro dub bend iz Zagreba, kolaboracija petero glazbenika i VJ umjetnice, a spojila ih je zajednička ljubav prema glazbi, a posebice prema elektronskom dubu. Bamwise kombinira sintetičke i akustične elemente u jedan sirov, energičan i psihodeličan zvuk, sa naglaskom na ritam i bas kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Iako je, između ostalog, njihova glazba inspirirana jamajkanskim dub i reggae glazbenicima, njihov je zvuk svjež i moderan upravo kroz kombinaciju raznih elemenata suvremene elektronske glazbe, a slijede trendove engleske i francuske dub produkcije uz vlastiti pogled na underground bass glazbu, i često, u njihovom izričaju, dub reggae kao usmjerenje nije okosnica, već zvučni začin što bendu ostavlja odvezane ruke i za izlete koji su na rubu žanra, primjerice do breakbeata ili trens ravnica. Sredinom 2017. objavili su svoj dugoočekivani album prvijenac “Soundproof” za PDV Records, a šuška se da trenutno u studiju spremaju nove materijale koje će i predstaviti u dvorištu Medike. Dosad su nastupili na festivalima kao što su Outlook, Seasplash, Fusion, Riding Higher, Terraneo i mnogi drugi, imali turneje po Njemačkoj, Italiji, Švicarskoj, Španjolskoj, Češkoj, Austriji, Sloveniji, Bosni, Srbiji i naravno diljem Hrvatske. 

Bamwise su: Katrin Novaković (video), Andrija Santro (synthesizer i vokal), Matija Santro (bubnjevi), Robert Martinović (zvuk i efekti), Igor Ivanković (bas) i Marko Pinjuh (gitara)

www.soundcloud.com/bamwise

DMT [Drop]

DMT je zagrebački DJ i osnivač DROP kolektiva te organizator prvog D'n'B United-a. Prisutan je na sceni više od dva desetljeća, a krenuo je kao radijski urednik i voditelj hip-hop emisije Ruff Beats Rap Show davne 1999. godine. Prvi party organizirao je prije više od 20 godina, a u posljednja dva desetljeća sudjelovao je u organizaciji mnogih partya i festivala. Neki od njih su Chew the Fat! Croatia i Tuborg Open Fair na kojima su ugostili drum'n'bass velikane kao što su Goldie, Sigma, Friction, TC, DC Breaks i mnoge druge. Nakon nekoliko godina izbivanja sa scene, DMT je početkom 2022. pokrenuo novi program naziva DROP kojem je cilj promocija raznih žanrova bass glazbe (drum'n'bass, dubstep & grime). U 2023. godini se upustio u organizaciju D'n'B United-a, najvećeg okupljanja domaće drum'n'bass scene u povijesti.

www.soundcloud.com/djdmt

HAKTAL [Pistolero / Hybrid]

Haktal, osim što je tonski tehničar/inženjer, intenzivno je i strastveno uključen u organizaciju audiovizualnih događanja u Zagrebu, a njegov dom je Akc Attack gdje sudjeluje u organizaciji s Pistolerom i Hybrid ekipom, dok u rodnoj Koprivnici organizira GuerillaGroove serijal. Većina njegovih selekcija fokusirana je na mračniji, groovy, hipnotički i breakish psytechno, psygressive i darkprog, a povremeno uskoči u i psytrance vlak gdje kombinira fullon, twilighta i forest podstilove, a svojom pomno probranom selekcijom, koja miriše na mrak, ništa ne ostavlja slučaju.

www.soundcloud.com/haktal


KIWI [Prevara / Majestic 23]

Kiwi je dugi niz godina na sceni sa svojim raznim aliasima (Kiwi in Dub, Kiwi in Space, Brat Kiwi, Ministar Kiwi itd), integralni je dio Prevara Crew-a, jedan je od organizaatora Majestic 23 programa, a setovi mu se kreću od raznih dub-reggea varijanti, pa sve do world music brija.

www.facebook.com/prevara23

KORDOOM HIFI [Dub Affair]

Kordoom HiFi dolaze iz Karlovca i Duge Rese, i nakon godina organiziranja i posjećivanja metal/punk koncerata, dub sessiona i sve češćih rasprava o studio tehnikalijama dva člana doom benda Left to Starve i dva audiofila, krajem 2020. izgrađuju prvi kordunaški sound system. Fokusirani su na na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, a strastveni su oko svih foundation stilova. Selekcija im obuhvaća puno toga, od zlatnog doba JA Rootsa, preko UK Rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku. Organiziraju i Dub Affair sessione na kojima su ugostili Ras Muffeta, Henryja Skenga aka King Pharaoh, Chrisa Re-Ignitiona i mnoge domaće selektore

www.soundcloud.com/kordoomhifi

KORNET [Volta]

Kornet je zagrebački DJ koji je već neko vrijeme na sceni kao suosnivač, suorganizator i rezident na Volta partijima, a njegovi su setovi kombinacija novijih hibrida mutiranih klubskih žanrova nastalih iz UK bassa, jungle-a, post-dubstepa, techna ili grimea, a koji intenzivnim blendanjem, rezanjem i jungle inspiriranim stilom miksanja stvaraju zajednički narativ. Glazba oko koje je okupljena Volta mogla bi se staviti u okvire onoga što se u svijetu naziva dekonstruiranom klupskom glazbom.

www.soundcloud.com/jkornet

KRIS [Surogat]

Kris je već neko vrijeme na sceni, često nastupa u Surogatu, ali i u drugim zagrebačkim klubovima, a njeno je glavno oružje techno uz tribal, acid, electro i industrial primjese.

www.soundcloud.com/delkris

MAJA PA [bRave]

Maja Pa je članica zagrebačkog bRave kolektiva i uz utjecaj mnogih eksperimentalnih, sintetskih i industrijskih bendova, produkcije 80-ih i 90-ih, klasične glazbe i bratovih vrpci, Maja je započela svoju DJ karijeru, a izbjegavajući stereotipne party zvukove, ona predstavlja zanimljive, energične, ponekad eklektične setove koji vijugaju između techna, elektra, acida i raznih eksperimentalnih kombinacija.

www.soundcloud.com/cooliefruit

RATKO [Chillibar]

Ratko (aka Pipal) jedan je od pokretača i organizatora Chillibar programa, a od svojih samih početaka prije 20 godina, Chillibar je zamišljen kao ambijentalna glazbena čitaonica psy, chillout, downbeat i freestyle glazbe. Također, dugi niz godina djelovao je kao organizator/DJ u sklopu projekta Ministarstva Psihodelije, a odvrti sve što je chillodelično i masnodelično.

www.soundcloud.com/ratko-b

SHI:KI [SmoTek]

Shi:Ki je dio SmoTek ekipe u sklopu koje nastoji maksimalno promovirati tekno scenu i kulturu free partija. Njegovi su setovi masna tekno mašinerija sa često prisutnom mračnom tribe atmosferom i prstohvatom acida.

www.soundcloud.com/shiki-smotek

SVN [Pistolero]

SVN je vrstan ton majstor i sofisticirani ljubitelj raznih elektronskih stilova. Nekad član Hypdnodelix kolektiva, vrtio je sve i svašta, od psybreaksa i trensa do psygressive i techno varijanti, dok danas uglavnom brije na electro i techno kombinaciju.

www.soundcloud.com/svenksenecic

VAL VASHAR [Zenon / MoDem]

Val Vashar već godinama neumorno radi na širenju trens kulture unutar i izvan granice Hrvatske, počeo je u ekipi Ministarstva Psihodelije, label DJ je Zenon Recordsa i neizostavni dio organizacije Modem festivala. Jednako se dobro snalazi u raznim psihodeličnim stilovima poput psygressiva ili techna, a iako se njegov DJ pseudonim uglavnom veže uz psytrance, njegov je glazbeni potpis uvijek bio tehnoidan i minimalistički.

www.soundcloud.com/val_vashar

WINPA [Hybrid]

Winpa je zagrebački DJ i underground psytrance entuzijast koji promovira suvremena kretanja psytrance zvuka. Winpa je organizator Hybrid partyja, ton majstor i stage manager na brojnim festivalima, ali i label manager Insectik Recordsa, izdavačke kuće na kojoj su se (pro)našli neki od najboljih artista svjetske underground psytrance scene. Njegovi su setovi prepoznatljivi po kvalitetnim i svježim izdanjima koji stvaraju napetu i dinamičnu atmosferu te tjeraju publiku na bjesomučni ples.

www.soundcloud.com/winpa

ZMAYO [Pistolero]

Zmayo je pokretač i selektor Pistolero Recordingsa, zagrebačke etikete za freestyle elektroniku na kojoj glazbu objavljuje mnoštvo producenata sa svih strana svijeta. Također je rezident DJ i organizator na Pistolero eventima, a kao DJ, premazan je svim mastima, te mu se setovi, ovisno o prigodi, kreću u rasponu od techna, darkproga i svemirskog psytrancea, preko masnog free tekna, do prljavog dark elektra i mračnog breakbeata. Ili kombinacije svega navedenog.

www.soundcloud.com/zmayo

ZBVX [Pistolero]

ZBVX je DJ alias VJice Wild Bronco koja se, osim u VJingu, u zadnje vrijeme odlično snalazi i za DJ pultom. U svojim setovima preferira groovey tekno šarenih brzina.

www.soundcloud.com/zbvx

3LOWBEAT [Freemental]

Iako njegov dj pseudonim dijeli ime sa prapovijesnim životinjicama, 3lowbeatova je selekcija je nova i svježa, a u njegovim setovima možete očekivati underground i energični groovy fullon. Od 2010. godine aktivno sudjeluje u organizaciji psytrance evenata u sklopu Hypnodelix kolektiva, a bio je i organizator FreeMental festivala. Osim dj-ingom, svira i bas u Sloanwallu, zagrebačkom stoner rock bendu.

www.soundcloud.com/3lowbeat

+ VJ LYSERGEJ BALSAMICO & VJ MAD55

Powered by Pistolero Recordings, Surogat & AKC Attack.

Podijeli događaj: