Perpetuum Jazzile @Vrsar- Festival

Perpetuum Jazzile @Vrsar- Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

kamenolom Montraker, Vrsar

O događaju

"U zagrljaju glazbe, kamena i mora "- od 23. do 26. rujna
 
Novi festival u kamenolomu Montraker u Vrsaru dovodi Stefanovskog, Amiru Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massima
 
Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru postaje dom novog festivala - "U zagrljaju glazbe, kamena i mora".  Tako na ovo predivno mjesto iznad morske obale stižu vrhunska glazbena imena iz cijele regije - Vlatko Stefanovski, Amira Medunjanin, Perpetuum Jazzile i Massimo koji će od 23. do 26. rujna održati četiri nezaboravna koncerta. 
Novi festival rađa se u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je svakako da dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević i najavio da festival otvara Vlatko Stefanovski 23. rujna. 

SLUŽBENO PRIOPĆENJE O COVID POTVRDAMA
ZA FESTIVAL „U ZAGRLJAJU GLAZBE, KAMENA I MORA“
 
23.09.- 26.09.- KAMENOLOM MONTRAKER VRSAR
  
Poštovana publiko,
 
Ovim putem vas obavještavamo da za prisustvovanje na koncertima u Vrsaru na festivalu „ U zagrljaju glazbe, kamena i mora“, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrduu elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu će se obavljati i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje).
 
Ovo službeno priopćenje vrijedi za sljedeće koncerte u kamenolomu Montraker:
 
·      23. 9. 2021. u 20h- koncert “VLATKO STEFANOVSKI”
·      24. 9. 2021. u 20h- koncert “AMIRA MEDUNJANIN”
·      25. 9. 2021. u 20h- koncert „PERPETUUM JAZZILE“
·      26. 9. 2021. u 20h- koncert “MASSIMO”
 
 
Ulazak na gore navedene koncerte biti će moguć SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu).
 
Hvala unaprijed,
Music Time team!

 
Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može svirati upravo radi specifičnih kombinacija etno jazza, rocka, jazz fusiona i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je nastavio kao samostalni glazbenik. Virtuoz na gitari poznat je po svojoj mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Stefanovski je povezan sa brojnim umjetnicima diljem svijeta, a među njima su velikani kao Allan Holdsworth i John McLaughlin.   


Nakon Stefanovskog u kamenolom Montraker dolazi kraljica sevdaha Amira Medunjanin 24. rujna. Amira Medunjanin, pjevačica čije je ime postalo sinonim za sevdah i sevdalinku, već dugi niz godina je jedna od najpoznatijih interpretatorica tradicionalne bosanske glazbe. Uz izvanrednu izvedbu, Amira se ističe jedinstvenom emocijom i inovativnošću kojom pristupa sevdahu, karakterističnim stilom izvođenja kojim je udahnula novi život višestoljetnoj tradiciji te iskrenom ljubavlju prema poeziji i glazbi. Usporedbe s Cesariom Evorom i Billie Holiday ponajprije odražavaju način na koji Amira transformira sevdah iznutra, konstantno pronalazeći novi kontekst i formu, te ‘uzburkavajući’ uobičajeni stil izvođenja, definiran kroz stoljeća. No možda je najbitnije reći da je Amirina glazba ona koja će vam istovremeno oči ispuniti suzama i srce radošću.     


Slovenska jazz atrakcija Perpetuum Jazzile stižu u Montraker 25.9. a slove kao jedna od najpoznatijih i najspektakularnijih vokalnih grupa na svijetu. Omiljeni od kritike, slovenski bend poznat je po svojim snažnim ritmovima, bogatim harmonijama, neviđenoj kreativnosti, pozitivnoj energiji I širokoj  paleti glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima, a među kojima se nalaze  – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno I brojni drugi.  Bogati repertoar ovog nevjerojatnog benda sastoji se od hitova slavnih glazbenika kao što su ABBA, Toto, Michael Jackson, The Queen, Daft Punk, David Guetta, Lady Gaga, Earth, Wind & Fire, Billy Joel, David Bowie, Joni Mitchell, George Benson, Bee Gees i drugih legendi.   


Festival u kamenolomu će zatvoriti trenutno jedan od najvećih muških vokala u regiji - Massimo koji natupa 26. rujna.  Nakon hitova "Mali krug velikih ljudi" i aktualnog singla "Putujemo i kad stojimo" Massimo ne može dočekati priliku da stane pred svoju publiku i zapjeva te i druge pjesme iz svog bogatog repertoara.
Omiljeni domaći glazbenik i njegov bend pripremili su publici presjek njegova stvaralaštva, od hitova s početka karijere do pjesama koje trenutačno osvajaju sve top ljestvice. Massimo je u proteklih godinu dana osvojio sve eminentne nagrade - od Porina za hit godine, do brojnih drugih glazbenih priznanja zato ne čudi da se za njegove live nastupe traži ulaznica više.   
 
 Inače, Vrsar s ponosom nosi ime "kiparski grad", a u zapuštenom kamenolomu Montraker se svako ljeto od 1991. godine održava istoimena ljetna kiparska škola koja počinje u prvom  tjednu mjeseca rujna. Skulpture iz prijašnjih radionica u Montrakeru mogu se vidjeti na plažama, autokampovima, vrsarskoj rivi i u gradskim parkovima. Iz vrsarskog kamenoloma vadio se nadaleko poznati Vrsarski kamen, od kojega su građene mnoge najznačajnije zgrade u Veneciji.    Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.  


Ulaznice za koncert možete pronaći u sustavu Entrio.
23.9.2021. Vlatko Stefanovski - 170 kn
24.9.2021. Amira Medunjanin - 170 kn
25.9.2021. Perpetuum Jazzile - 210 kn
26.9. 2021. Massimo - 190 kn