Paraf/Grad/Turisti+Firchie(EKV)

Paraf/Grad/Turisti+Firchie(EKV)

location-iconBoćarski dom Podvežica, Rijeka

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Paraf/Grad/Turisti+Firchie(EKV), 24.08.2023. - 25.08.2023. u Boćarski dom Podvežica, Rijeka

24.8. na Zvečki vas očekuje rock doživljaj par excellence: Paraf, Grad i Turisti s posebnim gostom, Firchie iz EKV!

Kultna grupa PARAF jedan je od utemeljitelja riječke scene, pionirski punk bend u ovom dijelu Europe, koji je i u kasnijim pojavno-zvučnim transformacijama ostao krucijalni utjecaj na hrvatsku i regionalnu rock scenu. Kritičari će reći da su proširili percepciju glazbe na ovim prostorima i u glazbenu poetiku uveli moć sadašnjeg trenutka, a po pitanju nastupa uživo njihova energija i naboj nisu izblijedjeli, dapače! Nakon niza uspješnih koncerata, Paraf se vraćaju u Rijeku u punoj formi i punom sastavu, predvođeni originalnim članovima Pavicom Čabrijan, Valterom Kocijančićem, Zdravetom Čabrijanom i Raulom Varljenom, koje na bini već godinama prate i Iva Močibob, Alen Tibljaš, Deni Šesnih i Vava. Nastup na Zvečki bit će svojevrsni pretres njihove karijere, pa će publika imati priliku čuti sve, od prvog singla "Rijeka/Moj život je novi val" do posljednjeg "Dosta!" Ukratko, nastup koji se ne propušta!

TURISTI su nastali 2015. godine i do danas objavili tri studijska albuma: Human_esque (2017), Revolución (2019) i Apneja (2022). Njihovi su albumi tamnijeg izričaja, pogotovo posljednji, što i nije neobično s obzirom na doba u kojem živimo, izloženi svakojakim iskušenjima, Turisti to jednostavno prenose u svojim pjesmama. "Apneja" je od strane nekih domaćih kritičara bila uvrštena i među 10 najboljih albuma objavljenih prošle godine. Grupu čine Iva Močibob (vokal), Bobo Grujičić (bubnjevi), Sergej Hofman (bas) i Vava Simcich (gitara), svi s dugogodišnjim iskustvom na domaćim i inozemnim binama. Samo za ovu priliku Turistima će se u izvedbi nekoliko pjesama pridružiti jedan od najpoznatijih glazbenika iz bivše države, bubnjar grupe EKV Ivan Fece Firchie. S Firchiem su Turisti objavili i svoj posljednji singl "Požar u srcu", a na nastupu svakako neće nedostajati i pokoja stvar iz opusa njegova nikad prežaljenog benda!

GRAD je jedan od temeljnih riječkih rock bendova, uz koji su odrasle generacije Riječana i koji u svom četvrtom desetljeću još uvijek stvara odličnu glazbu, za što je najbolji primjer posljednji album "Brdo", iznimno dobro prihvaćen od strane i publike i kritike. No, najbolji teren za uživanje njihovih pjesama s puno melodioznosti i upečatljivom lirikom oduvijek su bili živi nastupi na kojima Građani bezrezervno dijele uigranu i zaraznu energiju s publikom. Postavu benda čine vokalist Dean Škaljac, Igor Stevanović Stiv i Orijen Modrušan na gitarama te Sergej Hofman na basu i Branko Kovačić na bubnjevima.

Ulaznice po cijeni od 8 eura dostupne su u sustavu Entrio, kao i uobičajenim pretprodajnim mjestima: Dallas Music Shopu, Pajol baru, caffe baru Skradin. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 10 eura.

Podijeli događaj: