#OSChackathon

#OSChackathon

Old Bridge Pub, Osijek, Osijek

O događaju

Osijek Software City nastavlja s događanjima za developere i one koji to žele postati. Ono što nam slijedi jest #OSChackathon, koji će se održati u nedjelju, 15. travnja 2012. u osječkom Old Bridge Pubu. Hackathon je okupljanje developera i IT entuzijasta koji u zadanom vremenu timski razvijaju nove softverske projekte, stoga sve geekove, geekete i zaljubljenike u software development pozivamo da nam se pridruže na cjelodnevnom druženju!

Radni dio #OSChackathona trajat će deset sati, a slijedit će ga party kojim uključeni u projekt Osijek Software City žele počastiti sve koji vjeruju u ovu inicijativu i podržavaju je.

Event će se održati na katu Old Bridge Puba (Tvrđa, Osijek) u nedjelju 15. travnja 2012. Okupljanje sudionika i priprema planirani su za 9 sati, radni dio trajat će sveukupno 10 sati, od 10:00 do 20:00, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika te oko 21 sat party. Za sudjelovanje u hackathonu potrebna je samo prijava (kotizacije nema), a za trajanja radnog dijela svim će sudionicima biti osigurani hrana i piće.

UPUTE:

  1. Sudionici hackathona rade na projektima u timovima. Maksimalan broj članova jednog tima je 3 osobe. Prijave putem Entrio sustava se vrše na pojedinačnoj razini: dakle, svaki sudionik (koji može ali i ne mora pripadati unaprijed formiranom timu) vrši prijavu osobno. Ukoliko pripadate nekome timu, navedite Ime tima u za to predviđeno polje unutar prijave, a ukoliko nemate tim, u isto polje upišite Nemam tim :) Ukoliko pak nemate vlastiti tim za hackathon: nemojte brinuti. Prijavite se svakako i na licu mjesta ćete biti raspodjeljeni u neki od timova!
  2. Sudionici koriste vlastita računala, dok će svima biti osiguran besplatan pristup internetu.
  3. Tema hackathona je otvorenog tipa: timovi rade na čemu god žele (desktop, web ili mobile aplikacije), ali from scratch :)
  4. Tehnologija razvoja je proizvoljna, no svakako u za to predviđenom polju unutar prijave navedite koja će to tehnologija biti.

Zanimljivo je spomenuti da će se hackathon održati pod budnim okom CRANE-a (Croatian Business Angel Network) - hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u inovativne projekte u vrlo ranom stadiju razvoja. Pobjednici će dobiti priliku predstaviti se domaćim poslovnim anđelima i konkurirati za potencijalu investiciju, ali ni ostali kvalitetni radovi neće proći nezapaženo ;)

Projekt Osijek Software City inicijativa je nekoliko osječkih IT tvrtki kojom se, zbog manjka kvalitetne radne snage na tržištu rada, želi povećati atraktivnost developerske struke u Osijeku, pridonijeti konkurentnosti mladih progamera te potaknuti (samo)zapošljavanje.