Oppenheimer - Velika dvorana

Oppenheimer - Velika dvorana

location-iconKino Edison, Karlovac

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Oppenheimer - Velika dvorana, 22.09.2023. u Kino Edison, Karlovac

Oppenheimer je biografski film o američkom fizičaru J. Robertu Oppenheimeru, koji je prozvan „ocem atomske bombe“. Oppenheimer je bio glavni čovjek Operacije Manhattan, akcije američkih vlasti da stvore nuklearnu bombu i time dobiju prevlast u II. svjetskom ratu, a film pokazuje taj proces od entuzijazma do veselja zbog uspjeha i zabrinutosti zbog rezultata.


Glavnu ulogu u filmu ima Cillian Murphy. Oppenheimer je čak šesta suradnja irskoga glumca i Christophera Nolana. Uz to što je glumio negativca u sva tri filma iz Nolanove Batman trilogije, Cillian Murphy imao je značajne uloge i u njegovim spektaklima Dunkirk i Početak. Plodonosna suradnja je i ovdje nastavljena, a iz prvih kadrova čini se da je Murphy bio odličan izbor za ulogu fizičara Oppenheimera.

Uz Murphyja, u filmu glume i Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Florence Pugh, Benny Safdie, Michael Angarano, Josh Hartnett i Kenneth Branagh.

Sam redatelj Christopher Nolan je rekao da film ima elemente horora: “To je intenzivno iskustvo, jer je to intenzivna priča. Nedavno sam ga pokazao jednom redatelju koji je rekao da je to vrsta horor filma. Ne mogu se ne složiti.”

Kad je Nolan krenuo raditi na scenariju filma o stvaranju atomske bombe, od strane obitelji nije naišao na neki interes po pitanju teme. Jedan od njegovih sinova rekao je kako danas više nikoga nije briga za nuklearno oružje.

“Dvije godine kasnije, više to ne govori. Svijet se opet promijenio. I to je pouka za sve nas, a posebno za mlade. Svijet se brzo mijenja. ”


Danas, gdje god se okrenete, spominju se novi ratovi velikih razmjera i nuklearno naoružanje. Oppenheimer bi osim pravog kinematografskog iskustva mogao i trebao poslužiti kao nešto što će gledatelja navesti na razmišljanje o samom odnosu prema ratu i njegovom smislu, te o posljedicama istog. No ovdje se govori o Nolanu, koji će nakon što publiku zabavi svojim filmom ostaviti s osjećajem da je prisustvovala nečemu važnom i vrijednom gledanja, pravom iskustvu, što je u ovom slučaju itekako točno.

 

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.