OPCIJE I OPCIJSKE STRATEGIJE - temeljna radionica

OPCIJE I OPCIJSKE STRATEGIJE - temeljna radionica

location-iconZoom online konferencija, Online

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za OPCIJE I OPCIJSKE STRATEGIJE - temeljna radionica, 13.04.2024. u Zoom online konferencija, Online

Radionica Opcije i opcijske strategije kreirana je za sve aktivne trgovce i investitore koji žele kreirati i primjenjivati aktivne investicijske strategije na financijskom tržištu. Na radionici će se obrađivati temeljne opcijske strategije i praktični primjeri iz svijeta opcija. Predavanje se odvija on-line u malim grupama, kako bi se ostvarila maksimalna fokusiranost na polaznike. 

Radionica će biti održana on-line preko zoom platforme.
On-line radionica Opcije i opcijske strategije održati će se u subotu 13.04.2024. u terminu 10.00 - 16.30h (ili sve dok bude pitanja sudionika).


Na radionici će se obraditi sljedeće teme:


> Call opcije i put opcije
> Terminologija svijeta opcija
> Cjenovne komponente opcija
> Intrizična vrijednost opcije u odnosu na vremensku vrijednost opcije
> 4 osnovne opcijske strategije
> Pokrivene (covered) opcije vs. nepokrivene (naked) opcije
> Rizici i očekivanja u trgovanju opcijama
> Kalkulacija profitabilnosti u vremenu trajanja opcijskog ugovora
> Opcije na dioničke indekse
> VIX – indeks straha burze opcija u Chicagu: značenje, interpretacija i
primjena u trgovanju
> Put/call ratio: značenje, interpretacija i primjena u trgovanju
> Opcije kao alat za hedging ili špekulaciju
> Money & Risk Management u trgovanju opcijama
> Primjena opcijskih strategija u trgovanju
> Komentar i pregled tržišta kapitala
> Diskusija uz primjere, analizu dionica i opcijskih strategija

SVRHA I CILJ SEMINARA?

Opcije predstavljaju sofisticiran alat za bilo kojeg investitora koji se želi zaštititi od rizika ali omogućavaju i zauzimanje velikih pozicija bilo špekulativno ili iz bilo kojeg razloga bez da se izlažemo riziku od nekontroliranog gubitka.

Uz korištenje primjera iz prakse, dobiti ćete odgovore na pitanja što su to opcije te kako ih optimalno koristiti u određenom trenutku i određenoj situaciji, koje strategije koristiti u bikovskom tržištu a koje u medvjeđem tržištu kao i adekvatne strategije kada se ne očekuju značajniji pomaci na financijskom tržištu. Uz terminologiju povezanu sa opcijama naučiti ćete jednostavne opcijske strategije kao i dobiti uvod u složenije opcijske strategije.

Pravilno upravljanje rizikom na način određivanja optimalnih opcijskih strategija, odnosno koliko dugo držati dobitnu poziciju uz adekvatan Money & Risk Management na praktičnim primjerima samo su neke od tema koje će biti obrađene na radionici.

I još mnogo toga...

SEMINAR JE NAMIJENJEN?

Radionica je namijenjena kako početnicima tako i trgovcima i investitorima sa iskustvom – individualnim kao i zaposlenicima institucionalnih investitora. Polaznici bi trebali imati bar osnovno predznanje o funkcioniranju financijskog tržišta i vrstama financijskih instrumenata kao i osnovno poznavanje tehničke i fundamentalne analize te poznavati osnovne strategije investiranja.

PREDAVAČI

Radionicu o opcijama i opcijskim strategijama predavati će Ivan Stojanović, licencirani broker i investicijski savjetnik, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Sudionik je i organizator brojnih konferencija o novcu, osobnim financijama te pasivnom i aktivnom investiranju. Kada ne trguje američkim dionicama i opcijama, uživa u educiranju drugih, a zadnjih 10-ak godina je održao preko 300 radionica i seminara na temu investiranja. Osnivač je i predsjednik Udruge KLUB FINANCIJSKE PISMENOSTI.

Vrijeme održavanja webinara je 13. (subota) travnja 2024. u terminu od 10.00-16.30 sati. Radionica ce biti održana on-line preko zoom.us platforme.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj: