Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir

Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir

location-iconCrni Mačak, Zagreb

Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir, 11.02.2024. u Crni Mačak, Zagreb

OBAVIJEST ZA KUPCE

Događaj "Od tišine do glazbe - koncert za anegdotu i klavir", a koji se trebao održati u nedjelju, 21.01.2024. u Crnom mačku na žalost je odgođen zbog bolesti izvođača.

Novi datum događaja je nedjelja, 11.02.2024. u 18h u caffe baru Crni mačak.

Sve kupljene ulaznice bit će važeće za novi termin i nije ih potrebno mijenjati. Ukoliko vam novi termin ne odgovara, povrat novca za ulaznice kupljene karticom i bankovnom transakcijom online na www.entrio.hr potrebno je zatražiti isključivo putem www.entrio.hr/refund web forme najkasnije do petka, 02. veljače 2024. u 23:59h. Zahvaljujemo na razumijevanju!

Kako je zvučala prva skladba u povijesti? Zašto dirigenti žive dulje od drugih ljudi? Kako je Elizin brat svirao poznatu Beethovenovu skladbu? I što povezuje Ivu Robića i Mineu?
Ova glazbena komedija u sat vremena provest će vas od kamenog doba do Rolling Stonesa!

U jednosatnoj predstavi „Od tišine do glazbe – koncert za anegdotu i klavir“ glumac Ivan Đuričić i glazbenik Viktor Čižić vode publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, kroz povijest i fenomen glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti. U svojem ilustrativnom, duhovitom, te tematski i žanrovski bogatom nastupu majstorski prelaze iz jedne glazbeno relevantne uloge u drugu: od pijanista do pjevača, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glazbenog kritičara. Dotiču se povijesti i razvoja glazbe, komponiranja, glazbenih posebnosti, čak i plagijata i anegdota potkrijepljenih primjerima iz prakse. Dotiču se i konzumiranja glazbe, dobrih i loših navika, od trivijalnosti do dobrog ukusa, od uvertire do aplauza. Publiku vode od kamenog doba do Rolling Stonesa, od klasične do moderne glazbe, od jazz-a do popa i od narodne glazbe do šansone.

Izvode: Ivan Đuričić i Viktor Čižić

Autori: Jure Ivanušič i Marko Vezovišek
Producenti: Ivan Đuričić i Lidija Ivanda

Cijena ulaznice: 12 eura
Učenici, studenti, umirovljenici: 8 eura*
Grupe (5 i više ulaznica): 10 eura
*na ulazu u dvoranu gledatelj je dužan pokazati dokument ili iskaznicu na temelju kojeg ostvaruje popust

Ulaz u dvoranu otvoren je pola sata prije početka predstave.

Sjedala nisu numerirana.

Podijeli događaj: