nuArs Session No.1. - nuSynergetic Orchestra

nuArs Session No.1. - nuSynergetic Orchestra

Sinagoga u Varaždinu, Varaždin

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za nuArs Session No.1. - nuSynergetic Orchestra, 02.11.2016. u Sinagoga u Varaždinu, Varaždin

nuArs Session No.1. novi je audio-vizualni događaj nuSynergetic inicijative koji će se održati u dva termina, 2. i 3.11.2016., u varaždinskoj sinagogi. nuSynergetic Orchestra je kolektiv glazbenika koji uvažava glazbenu tradiciju povezujući je s elektronikom, eksperimentalnošću i konceptualnom inovativnošću. U sastavu od 25 glazbenika po prvi puta će u javnosti izvesti novi autorski materijal, kao i opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi. Koncept sessiona je "silent" koncert - svaki posjetitelj dobit će svoje slušalice za praćenje koncerta.

nuArs Session je oblik djelovanja nuSynergetic inicijative, zamišljen kao impuls, poziv na promišljanje i "trenutak" zajedničkog djelovanja glazbenika, fotografa, arhitekata, tehničara i svih zainteresiranih koji shvaćaju vrijednost međusobnog nadopunjavanja i suradnje u lokalnom kontekstu. Sinergijom raznih oblika umjetnosti i vezanih disciplina na unikatan se način pokušava oživjeti napuštene prostore grada Varaždina te ukazati na mogućnosti i potrebu boljeg iskorištavanja takvih prostora.

Eksperimentalne izvedbe u obliku sessiona produkt su višemjesečnog rada članova različitih timova koji tijekom samoga procesa uče, razvijaju se i rastu u svojim sposobnostima, ali i kao osobe. Iako većina vidi samo gotov proizvod, zakulisne igre ovdje su podjednako bitne kao i one s pozornice.

Projekt djelomično financira Grad Varaždin, a novcem od prodaje ulaznica pokrivaju se preostali troškovi. Svi sudionici su volonteri, a i najveći sponzori ovog projekta.

Facebook stranica: https://www.facebook.com/nusynergetic

S obzirom na narav i uvjete događaja broj ulaznica je ograničen na 150 po danu, a možete ih kupiti na entrio.hr i u Suvenirnici Varaždinske vijesti u Varaždinu.