Nova hrvatska etno scena: Eikonoise

Nova hrvatska etno scena: Eikonoise

Klub Močvara, Zagreb

O događaju

Vrelo zvuka predstavlja:
EIKONOISE (Čakovec)

Nedjelja 11.10., vrata 20:00, koncert 21:00
Lokacija: Močvarna terasa
Upad u pretprodaji i na dan koncerta na blagajni kluba: 35 kn
Pretprodajna mjesta: entrio.hr/outlets
Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen.

U sklopu programa Vrelo zvuka organizirali smo nekoliko koncerata s novim imenima hrvatske etno scene, a sada predstavljamo i sjajan projekt Eikonoise koji je lani izazvao veliku pažnju albumom "Immanens".

▬▬▬
EIKONOISE (Čakovec)

Hrvatska world music scena je posljednjih nekoliko godina doživjela pravi procvat - oni 'stariji' izvođači su objavili odlične materijale, a pojavili su se i neki novi izvođači koji su svojim zvukom obogatili i osvježili scenu. Jedan od njih je svakako i Eikoinoise, projekt iza kojeg stoji Bojan Miljančić, a koji je na svojem debut albumu "Immanens" uspješno spojio tradicijsku glazbu s elektronskom. Eikonoise se ne bi mogao nazvati (samo) world music projektom, a možda je najbolji opis svega što se događa pod ovim imenom dao sam autor, Bojan Miljančić:

"Eikonoise je kolaž, organizacija, montaža, rez, trenutak; realnost svedena na trenutak koja prebiva između dva ništavila, samoća, trenutačna odluka, izvornost, neponovljivost, neuhvatljivost. Eikonoise u svojem izrazu teži izvornosti, slučaju, originalnosti, unikatnosti, samosvojnosti i neponovljivosti izraza..."

Vrelo zvuka ima čast da ugosti prvi nastup Eikonoisea u Zagrebu, a za ovu priliku je okupljen cijeli bend koji će na ovom koncertu nastupiti u sastavu:

Bojan Miljančić (Eikonoise) - sintevi, duduk, elektronika, live sampling
Ljerka Končar Gamulin - violončelo
Tamara Korunek - vokal
Filip Krznar - bubanj, perkusije
Marinko Marciuš - bubanj, perkusije.
Jedinstvena kombinacija elektronske s tradicijskom glazbom, ali i raznim drugim stilovima vas sigurno neće ostaviti ravnodušnima.

Web:
eikonoise.bandcamp.com
facebook.com/eikonoise
youtu.be/fhpGbhyfPV4
youtu.be/0YUJ9uyw6Ck
youtu.be/ujAZ04s3YVg
youtu.be/MAmDOxUp0eo

Vrelo zvuka je Močvarin projekt posvećen promociji etno/world music/tradicijske glazbe koji se odvija pod umjetničkim vodstvom Emira Fulurije.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora