Norman Beaker Trio

Norman Beaker Trio

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Norman Beaker Trio, 16.11.2021. - 17.11.2021. u klub Azimut, Šibenik

Norman Beaker (rođen Norman Hume, 21. lipnja 1950., Manchester, Engleska) blues je gitarist, vokalist, tekstopisac, glazbeni producent koji aktivno sudjeluje na britanskoj blues sceni od ranih 1970-ih.
Norman Bakeru je 2017 godine ukazano veliko priznanje postavši članom prestižnog američkog društva „Blues Hall of Fame“. Priznanje je tim veće jer je Norman Baker postao tek sedmim britancem primljenim u ovo prestižnom društvo. Britansko članstvo u „Blues Hall of Fame“ predvode Eric Clapton, Jack Bruce, John Mayall …
Norman Beaker se više od četiri desetljeća nalazi u vrhu britanske blues scene. U tom periodu intenzivno je surađivao sa Alexis Kornerom, Graham Bondom, Jack Bruceom, Paul Jonesom, Eric Burdonom te mnogim drugima.
Dolaskom u Ameriku očarao je B.B. Kinga koji ga je nazvao „bijelim Freddy Kingom. U SAD-u je također surađivao sa vrhunskim glazbenicima ; B.B.King, Jimmy Rogers, Buddy Guy, Lowell Fulson, Chuck Berry, John Lord…etc.
Glazbenici u njegovom bandu redoviti su muzičari na turnejama velikana kao što su Chris Farlow i Van Morrison što također govori o veličini i značaju Normana Beakera.
više informacija o Norman Beakeru
link:
https://en.wikipedia.org/wiki/Norman_Beaker
https://www.normanbeaker.com/

Napomena:
Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu ili negativan test koji nijhe stariji od 48 sati. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste:

- cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili

- ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te

- ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva.

Podijeli događaj: