Nevidljiva scena: Tús Nua

Nevidljiva scena: Tús Nua

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Nevidljiva scena: Tús Nua, 30.11.2021. - 01.12.2021. u klub Azimut, Šibenik

Nevidljiva scena; Tús Nua

Nevidljiva scena; Tús Nua

Od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons” - prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa – zagrebački bend Tús Nua (Jordi Ilić i Jelena Božić) je postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni.
Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike, te se ušuljao na brojne popise najboljih albuma 2017. godine u Hrvatskoj, time utvrdivši mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji.

Nakon što su dupkom napunili zagrebačku promociju albuma, njihova pjesma “Fight!” je odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem. Manje od godinu dana nakon izdavanja prvog albuma, Tús Nua je zasvirala na INmusicu i proglašena jednim od najboljih izvođača te godine.
Njihova glazba je impresionirala čak i post-rock gigante God Is An Astronaut, koji su ih odabrali kao predgrupu za svoj
koncert u ljubljanskom klubu Kino Šiška.
Kad se radi o međunarodnim turnejama, Tús Nua nisu početnici. Osim Slovenije i Srbije, bend je svirao u Austriji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Njemačkoj, privlačeći vjerne fanove nakon svakog koncerta, posebice onih na MENT-u i ESNS-u. Njihova impresivna koncertna biografija se nastavila na WrongFest-u, gdje su dijelile pozornicu s Rolo Tomassi i, još jednom... God Is An Astronaut.

2019. bend se vratio u studio kako bi radili na svom drugom albumu “Nothing Personal”, koji je izašao 29.10. te je ovaj koncert dio koncertne promocije albuna koja se nastavlja diljem Europe.

Vidimo se :)

 

Podijeli događaj: