Naša dobra hrana- Konferencija o održivosti prehrambenog sustava

Naša dobra hrana- Konferencija o održivosti prehrambenog sustava

Dvorana Müller, Kino Europa, Zagreb

O događaju

Prijava odn. registracija za Naša dobra hrana- Konferencija o održivosti prehrambenog sustava, 16.09.2017. u Dvorana Müller, Kino Europa, Zagreb

ZMAG Vas poziva na jednodnevnu konferenciju o održivosti prehrambenog sustava gdje ćemo se zajedno baviti temama održive proizvodnje hrane i potrebom veće osviještenosti o nutritivnoj vrijednosti hrane i načinima kako dolazi na naš stol. Pričat ćemo o potrebi povezivanja kupaca i proizvođača u razne oblike lanaca kratke opskrbe, solidarne modele međusobne podrške i brige jednih za druge. Predstavit ćemo inovativne i održive metode u proizvodnji hrane koje koriste naši ekološki poljoprivrednici.
Na konferenciji će biti i riječi o destruktivnim posljedicama koje industrijska poljoprivreda sa svojim zagađenjem i kontrolom prehrambenog sustava ostavlja na okoliš i planet, kvalitetu života i zdravlje ljudi.

Dođite na jednodnevno događanje NAŠA DOBRA HRANA kako bismo svi zajedno istražili putove odnosa prema hrani koji su dobri prema vrijednosti proizvođača i zdravlju kupaca, koji su dobri prema životu u tlu u kojem raste naša hrana i ukupnom ekosustavu čiji smo svi dio.

Posebna poslastica konferencije NAŠA DOBRA HRANA projekcija je filma:
INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE
U petak, 15.09.2017., u 19:00 u kinu Grič, Jurišićeva 6, dugometražni dokumentarni film INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE provest će nas kroz niz stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna. Zagreb će posjetiti redatelj filma COSTA BOUTSIKARIS s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film INHABIT je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada.
Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik. Razgovor s redateljem filma Costom Boutsikarisom će biti na engleskom jeziku.

GOSTI KONFERENCIJE:
Anita Šupe, nutricionistica i autorica knjige "Istine i laži o hrani"
Ranko Tadić, zadruga AgriBioCert iz Omišlja i predsjednik udruge EKO LIBURNIA, Rijeka
Costa Boutsikaris, redatelj filma INHABIT: A PERMACULTURE PERSPECTIVE
Željko Iličić, OPG Biomara Iličić, biodinamička i ekološka proizvodnja hrane
Nikolina Pokupec, OPG Pokupec i Njam Njam distribucija,
Rodoljub Džakula, OPG Džakula, ekološko stočarstvo
Marijan Butković, projekt Kliconoša – urbana farma za mikro i baby povrće
Irena Borovina, udruga Vestigium
Vesna Lokas, GSR Zapad
Dražen Šimleša, Zadruga za dobru ekonomiju