Entrio

Mr. Lee & IvaneSky @ DC Rojc, Pula

Mr. Lee & IvaneSky @ DC Rojc, Pula

Društveni centar Rojc, Pula

O događaju

"Ljeto u Dnevnom" predstavlja – Mr. Lee & IvaneSky.

Projekt je nastao prije nekoliko desetljeća pod imenom Strukturne ptice, a prethodio je kasnijim inkarnacijama Let2 i Let3 te je u zadnjih nekoliko godina fermentirao u kazališnom i filmskom glazbeno-scenskom djelovanju Damira Martinovića Mrleta – Mr.Leea i Ivanke Mazurkijević – IvaneSky.

Njihov album ''Colors'' glazbeni kritičari su ocijenili kao pravi konceptualni album koji može parirati izdanjima na internacionalnoj glazbenoj sceni. Glazba koju izvode MrLee & IvaneSky je nekonvencionalna i kao takva svoju publiku ima i u Hrvatskoj.

Uz ovaj pokretački duo na live nastupima pridružuju se trojica sjajnih glazbenika, gitaristi Vlado Simcich Vava (Turisti, ex-Laufer) i Dražen Baljak (Let3), te bubnjar Ivan Bojčić Bin(Morso, Let3).

Zoran Stajčić, s portala Ravnododna.com piše o "novom uzletu Strukturnih ptica" i vrhunskim izvedbama glazbenika, te ističe:
Ivanka Mazurkijević gotovo se preko noći prometnula u novu nam primadonu, ako se treba govoriti o pjevačicama na domaćoj sceni, što na nezavisnoj, što na onoj popularnijeg karaktera. Snagom svoje izvedbe jednostavno vas zakuca za stolac i na prvom refrenu je teško pojmiti da je to ona zajebantica iz žovijanog Stampeda. Mrle je pak više bio za elektronskom opremom ‘okićenom’ galonom vode koji mu je isto služio kao instrument, a manje za bas gitarom.
Glazba potpuno neomeđena strujala je od elektronike, zvuka indijskog sitara, preko americana balada, do na kraju maestralnog rock transa kad su Vavi ‘popustile kočnice’ i kad se činilo da će svaki tren u naletu katarze probiti zvučnik pojačala vratom gitare, ostavljajući na kraju i svim prisutnima veliki upitnik iznad glave jesu li Strukturne ptice bend uz koji se sjedi ili su stolci u dvorani suvišna stvar.

Mr.Lee & IvaneSky nastupit će u okviru programa "Ljeto u Dnevnom" u nedjelju 23.07. s početkom u 22 sata u jedinstvenom ambijentu dvorišta DC Rojc u Puli.