Mimika Orchestra & gosti Damir Imamović & Rob Milne - promocija albuma

Mimika Orchestra & gosti Damir Imamović & Rob Milne - promocija albuma

Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Mimika Orchestra & gosti Damir Imamović & Rob Milne - promocija albuma, 25.05.2018. u Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

MIMIKA ORKESTAR PROMOCIJA NOVOG ALBUMA

Muzej Suvremene Umjetnosti, Zagreb
POČETAK - 20h

*** MJESTA NISU NUMERIRANA ***

Po prvi puta, Mimika Orkestar nastupa s cijelim albumom "Divinities of the Earth and the Waters" (PDV records) koji se bavi staroslavenskom mitologijom i sanjivom pričom o pojedincu koji sebe vidi kao dio folkornog festivala.

Uz orkestar gostuje i jedan od sudionika albuma Rob Milne (bas klarinet, saksofon) (Engleska) te skladatelj, autor, vokalista i istraživač tradicije Sevdaha Damir Imamović (BiH). Tom prigodom će Mimika Orkestar izvesti i neke Damirove skladbe, te će on gostovati i na novom premijerno izvedenom materijalu samog orkestra koji se nadovezuja na spomenuti album.

Uz orkestar i cjelokupni zvučni nastup, osmišljen je i video zid autorice Ive Gavrilović koji se veže uz cjelokupnu priču. 

Nastup će se odviti u Muzeju Suvremene Umjetnosti u vrhnuski opremljenoj Dvorani Gorgona te će orkestar za ovu prigodu biti i proširen s dodatnim i često gostujućim članovima iz Hrvatske i Slovenije.

MIMIKA ORKESTAR osnovao je glazbenik Mak Murtić u Londonu, 2010 godine.

Ansambl danas djeluje na Internacionalnoj sceni u kontinuitetu od 8 godina, sa nastupima na etabliranim i svjetski poznatim festivalima (London Olympics, Latitude Festival, London Jazz Festival, Love Supreme Festival, Festival Slobodne Glazbe).

Uspješno surađuje sa isto tako priznatim autorima i orkestrima, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu (Clapham Community Choir, Jazz Orkestar Hrvatske Radio Televizije, Filip Novosel, Septet Ad Libitum Zagrebačke Filharmonije, Thodoris Ziarkas, ZKM, HRT).

Poslijednjih je godina nastao snažni interes Zagrebačke, ali i Hrvatske publike (Vintage Industrial Bar, Vinyl, Vortex Jazz Club, Courtyard Theatre, KSET, MSU, Pallach / Rijeka /, Turistička Zajednica Split, Kino Slavica /Dubrovnik/).

Mimika se veže uz Kolektiv Živa Voda.


Uz kupljenu kartu prvih 40 ljudi dobiva i popust na radionicu i koncert Rob Milne-a koji se održava 23.5. u klubu Vinyl u Bogovićevoj. 

AFTER PARTY

Nakon koncerta održati će se After party u klubu Spunk (NSB) s DJ-em Damjanom Morellom.