MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja

MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj / Kuća Europe, Zagreb

O događaju

Prijava odn. registracija za MEDIA: prilike i izazovi malih zemalja, 17.01.2020. u Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj / Kuća Europe, Zagreb

Niz događanja hrvatskog Ureda MEDIA planiranih za 2020. godinu otvaraju tri panel-diskusije koje će se održati 17. siječnja s početkom u 12 sati u prostorijama Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Događanje u čijem su fokusu audiovizualne perspektive zemalja niskog produkcijskog kapaciteta moderirat će Martina Petrović, voditeljica DKE ‒ Ureda MEDIA Hrvatske.

Unutar prve panel-diskusije, u kojoj će sudjelovati Ognian Zlatev, aktualni voditelj Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Luís Chaby Vaz, predsjednik Europske udruge ravnatelja filmskih fondova i centara, i Christopher Peter Marcich, ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, naglasak će biti stavljen na razmatranje važnosti kulturne raznolikosti u okviru Potprograma MEDIA.

Druga panel-diskusija bavit će se pojedinačnim i skupnim projektima, a u njoj će sudjelovati producentica Ankica Jurić Tilić (Kinorama), producentica Tamara Babun (Wolfgang&Dolly) i predstavnik producentske kuće Maxima Film.

Završni segment događanja činit će rasprava koja će tematizirati festivale i distribuciju. O tim aspektima audiovizualnog sektora razgovarat će Inja Korać, producentica programa Industrija Zagreb Film Festivala, Matea Milić, producentica Svjetskog festivala animiranog filma ‒ Animafesta Zagreb, i Alen Munitić, direktor Festivala mediteranskog filma Split te voditelj projekta Kino Mediteran.

Koristimo ujedno priliku zahvaliti dragim partnerima događanja: Predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, Hrvatskom audiovizualnom centru te Europskoj udruzi ravnatelja filmskih fondova i centara. 

Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane, no s obzirom na ograničen broj mjesta, ljubazno vas molimo da svoje rezervirate na vrijeme, najkasnije do 16:00 sati 16. siječnja, putem platforme Entrio. Panel-diskusije će se odvijati na engleskom jeziku. 

Budite dijelom ove jedinstvene priče!

Dobro došli!

Vaš DKE — Ured MEDIA Hrvatske!