MBA Croatia predavanje:

MBA Croatia predavanje: "Percepcija i prevencija korupcije u gospodarstvu", Davorka Budimir

location-iconGreen Gold Centar - Kongresni centar FORUM, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za MBA Croatia predavanje: "Percepcija i prevencija korupcije u gospodarstvu", Davorka Budimir, 15.09.2015. u Green Gold Centar - Kongresni centar FORUM, ZagrebPoštovani članovi i prijatelji MBA udruge,

 
pozivamo Vas na predavanje koje će održati Davorka Budimir, predsjednica TIH-a na temu „Prevencija korupcije u gospodarstvu alatima Transparency Internationala. Predavanje će se održati u utorak, 15. rujna u 18:00 h u kongresnom centru Forum.

Rizici od korupcije u gospodarstvu su brojni i oni utječu na gospodarsku stabilnost. Predstaviti će se alati kojima se mjeri percepcije korupcije – 
Indeks percepcije korupcije kao najsnažniji globalni alat na razini svijeta, te Globalni barometar korupcije – koji mjeri percepciju korupcije i povjerenje u institucije u pojedinim državama svijeta.
Predavanje će predstaviti koruptivne rizike posebno u postupcima javne nabave, te korištenja fondova Europske unije. Poseban osvrt biti će na neka gospodarska područija koja su najviše izložena koruptivnim rizicima; poput zdravstva, velikih infrastrukturnih projekata i sl. Predstaviti će se i pitanje lobiranja, te zaštite prijavitelja nepravilnosti u poslovnom sektoru.
Najnoviji alat za prevenciju borbe protiv korupcije su Sporazumi o integritetu kao mehanizmi civilnog nadzora između poslovnih subjekata, tijela javne vlasti i civilnog sektora.  

Mr.sc. Davorka Budimir je predsjednica TIH-a. Rođena je u Zagrebu 1970. godine,a po obrazovanju je magistrica politologije, grana komparativna politika. Po zanimanju je direktorica privatne tvrtke. Od 2013. godine predsjednica je Hrvatskog politološkog društva. U mandatu 2010.-2015. obavljala je dužnosti potpredsjednice Izvršnog odbor Udruge za trgovinu pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Objavila je više znanstvenih članaka na temu političkih elita u Hrvatskoj. Članica je TIH-a od 2010. godine.  

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.