MBA Croatia predavajne: Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava

MBA Croatia predavajne: Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava

location-iconGreen Gold Centar - Kongresni centar FORUM, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za MBA Croatia predavajne: Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava, 14.04.2015. u Green Gold Centar - Kongresni centar FORUM, Zagreb

MBA Croatia predavanje na temu “Perspektive glazbene industrije i problemi u primjeni autorskih prava” koje će se održati 14.travnja 2015.g. u Kongresnom centru Forum Zagreb gostovati će dva gosta predavača:

Bratoš Nikša, dipl. el.ing.

Škoro Miroslav, dipl. oecc

Nikša Bratoš će se orijentirati na analiziranje novih načina eksploatacije i konzumiranja kreativnih sadržaja, te mogućih učinaka navedenog na kvalitete budućih sadržaja i proizvoda kreativne industrije.

Postavlja se pitanje dugoročnog utjecaja informatizacije na pripadnike nove generacije društva u cjelini.

Miroslav Škoro će se u predavanju dotaknuti tema povijesnih, filozofskih i zakonodavnih poimanja autorskih prava i intelektualnog vlasništva kao nematerijalnog dobra, kao i primjene tog prava u praksi s posebnim osvrtom na učinke informatizacije i pojave Interneta, na rezultate poslovanja glazbene industrije.

Postavlja se pitanje poslovne etike pravnih subjekata koji stječu znatnu materijalnu korist nelegalnim korištenjem tuđeg vlasništva.O PREDAVAČIMA:

Nikša Bratoš, dipl. el.ing.

Rođen 17.08.1959. u Travniku, diplomirao na elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu 1983 godine.

Do 1985 radio u poduzeću Energoinvest, a od 1985 do danas slobodni umjetnik, glazbeni producent.

U periodu 1985 – 2015 kao glazbeni producent radim na više od 250 izdanja u raznim vrstama glazbe, od popa, rocka, etna do klasične glazbe.

Od 2004 godine radim kao vanjski suradnik HRT-a, u svojstvu glazbenog producenta mnogih značajnijih glazbenih emisija ili serijala na HRT (Studio 10, Evergreen, Zvijezde pjevaju, Ples sa zvijezdama, The Voice).

Dobitnik više od 30 nagrada “Porin” u raznim kategorijama.

U periodu 1998 – 2002, i 2008 – 2015 radi kao glavni glazbeni producent dodjele glazbene nagrade Porin.

Od 2009 godine predaje na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Član je Zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske, Hrvatskog društva skladatelja, te predsjednik Hrvatske glazbene unije.

 

Miroslav Škoro , dipl. oecc

Rođen 29. srpnja 1962. godine u Osijeku.

Po obrazovanju inženjer građevinarstva i diplomirani ekonomist.

Trenutno je na doktorskom studiju iz ekonomije i bavi se učincima digitalizacije i modelima raspodjele u glazbenoj industriji.

Trenutno je samostalni djelatnik-glazbenik i televizijski voditelj, a gotovo cijeli život poduzetnik. Osim glazbom, bavi se i televizijskom produkcijom. Član je Hrvatske glazbene unije, Hrvatskog društva skladatelja, Matice hrvatske i Hrvatskog diplomatskog kluba. Odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za doprinos u kulturi. Bio je radijski spiker, glazbeni urednik, generalni konzul, direktor Orfej-a d.o.o.

Predsjednik i izvršni direktor za reparticiju HDU-a
Suvlasnik i predsjednik uprave Croatia Records-a
Saborski zastupnik.
Osnovao nekoliko uspješnih trgovačkih društava (Campus d.o.o.; MB Kvadrat d.o.o.) kao i prvu glazbenu televiziju u RH, CMC.
Suvlasnik informatičke tvrtke “Omega software” iz Zagreba
Savjetnik uprave “Ancona grupe”, Đakovo.
Kao glazbenik objavio je devet samostalnih albuma i napisao više od dvjesto skladbi, a k tome i za radio, TV-serije i film.

Podijeli događaj: