MAX & IGGOR CAVALERA - CAVALERA CONSPIRACY

MAX & IGGOR CAVALERA - CAVALERA CONSPIRACY

location-iconKlub Kotač - DC Karlo Rojc, Pula

Ulaznice / usluge / proizvodi

Cijena

Količina

MAX & IGGOR CAVALERA - CAVALERA CONSPIRACY

1.50 EUR

34.00 EUR

Ulaznice:

0.00 EUR

x Naknada :

0.00 EUR

Ukupno:

0.00 EUR

{{ promoCodeMessage }}

Napomena: ukoliko je promo kod za popust važeći, popust će ti se primjeniti u idućem koraku

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za MAX & IGGOR CAVALERA - CAVALERA CONSPIRACY, 10.07.2024. - 11.07.2024. u Klub Kotač - DC Karlo Rojc, Pula

Cavalera Conspiracy nastao je nakon desetljeća duge šutnje između Maxa i Iggora, dvojice braće koji su kao tinejdžeri 1984. osnovali legendarni pionirski heavy metal bend Sepultura. Na šest studijskih albuma brazilski punisheri usavršili su umjetnost tame (ne tražite dalje od thrash  klasika kao što su Beneath the Remains i Arise) istražujući podzemlje političkih pitanja trećeg svijeta i šireći žanrovske horizonte istraživanjem autohtone kulture, što je kulminiralo znamenitim albumom Roots iz 1996.


Max je oštro napustio bend u prosincu 1996. godine i ubrzo osnovao Soulfly čijih je sedam albuma postiglo svjetski uspjeh i priznanje.  Njegov brat je ostao u Sepulturi na još nekoliko albuma prije nego što se razišao u siječnju 2006. Nekoliko mjeseci kasnije zazvonio je telefon.  Iggor je nazvao Maxa da ostavi po strani nesuglasice koje su ih oboje pratile u tisku tijekom desetogodišnjeg razdoblja otkako su zadnji put razgovarali.

Manje od dvije godine kasnije svijet metala okrenuo je naglavačke debi album Inflikted Cavalera Conspiracy. Hrabro svjedočanstvo talenta i moći koje ovo dvoje zajedno posjeduju. Na debitantskom albumu Cavalera Conspiracy  braći se pridružio Marc Rizzo (glavna gitara) i  Joea Duplantiera (bas gitara) iz benda Gojira (koji zbog rasporeda matičnog benda nije mogao odlaziti  na turneje). Na drugom studijskom albumu Blunt Force Trauma na mjesto Duplantiera dolazi Johny Chow (bas gitara) koji je sada njegova stalna zamjena i kao koproducent na album se pridružuje Logan Mader (bivši gitarist Soulfly). Bubnjevi su snimljeni u studiju u Los Angelesu pod nazivom The Lair ("ogromna vrata, detalji na zidovima; izgledalo je kao stari dvorac"), a ostatak posla odvijao se u Maderovom studiju u Hollywoodu.

Blunt Force Trauma s nekim od najmračnijih thrash rifova u kombinaciji s punk stavom koji je oduvijek bio prisutan (amblemski u načinu na koji su braća uvijek prihvaćala sve od Black Flaga do Agnostic Fronta, čiji pjevač Roger Miret gostuje na pjesmi "Lynch Mob") ne može se poreći moć i veličanstvenost Cavalera Conspiracy i magije koja se neizbježno događa kada se Max i Iggor udruže.
Max Cavalera: "Pišem rifove cijelo vrijeme i dok pišem ne znam hoće li biti za Soulfly ili za Cavalera Conspiracy, da vam pravo kažem jednostavno ih napišem i stavim na CD. Ali kasnije slušam demo snimke i biram koja će pjesma ići kojerm bendu jer na temelju rifa i ritma znam koje će Iggor bolje odsvirati." Na festivalu u Brazilu 2010. Max se mogao družiti s Iggorovom obitelji, susrevši po prvi put neku od njegove djece.  Max Cavalera vrlo je otvoren o činjenici da je Cavalera Conspiracy metal bend.  "Cavalera je super metal, trebao bi biti samo metal, ne bi trebao imati ništa drugo osim metala i hardcorea u sebi. Novi album je još teži i agresivniji od prvog."  Iako je to sve naravno istina i poznato je da je metal vrlo agresivan i ponekad negativan žanr, postoji ogromna pozitivnost koja okružuje priču o Cavaleri.

"Želio sam da se Cavalera Conspiracy nastavi jer je to moj način da vidim Iggora i sviram s Iggorom i da nastavim svoje glazbeno nasljeđe s njim," kaže Max.  "Ovo je savršeno vrijeme za nas. Sjajno se slažemo - stvarno, stvarno sjajno. Taj festival u Brazilu za oko 100.000 ljudi bio je jedan od najboljih nastupa koje sam odradio u cijeloj karijeri. Ubojito je bilo svirati opet s Iggorom stvarno, stvarno uživam svirati s njim.”

Podijeli događaj: