Entrio

Marc O'Reilly, Straight Mickey And The Boyz i Moskau

Marc O'Reilly, Straight Mickey And The Boyz i Moskau

Vintage Industrial Bar, Zagreb

O događaju

Portal Ravno do dna (Ravnododna.com) slavi 6. rođendan. Kao headliner nastupa Marc O’Reilly kojem je ovo ujedno i premijerni nastup u Hrvatskoj. Uz Marca nastupit će i beogradski bend Straight Mickey And The Boyz i koprivnički umjetnički kolektiv Moskau.

Iz sonične dubine, irski rock kantautor Marc O’Reilly juriša na muze svojim bipolarnim žarom stvarajući refleksiju oštre buntovničke radosti. Potpomognut svojim bendom iz Christendoma, oblikuje predivne pjesme u kojima se susreću, blues, rock i irski folk u kojima dakako dominira njegov moćni vokal.

Marc O’Reilly objavio je tri, od kritike hvaljena albuma, „My Friend Marx“ (2011.), „Human Heardings“ (2014.) i prošlogodišnji recentni „Morality Mortality“, čime je stekao status jednog od najuzbudljivijih novih umjetnika u usponu kojeg se uspoređuje s velikanima poput Johna Martyna i Glena Hansarda, kao i s Bon Iverom iz folk faze. Nastupao je po skoro cijeloj Europi uključujući koncerte na velikim festivalima kao što su Glastonbury, Electric Picnic, Beautiful Days, Boardmasters, Shambala i Dranouter.

Straight Mickey And The Boyz – „Moćni trio sadrži snažnu prisutnost i stav, izašli su pred publiku na potpuno predani način, da gospodo, kao MC5 s daškom The Clasha ubačenog s dobrim ukusom. Postoji nešto u ovom bendu koji je tako čvrst i tako uvjeren da je glazba koja se izlije iz njih snažno magnetična. Straiht Mickey And The Boyz donose perfektan rock and roll“, oduševljeno je nakon koncerta na ovogodišnjem MENT-u u Ljubljani napisao John Robb za Louderthanwar.com.

Grupa ima duboke korijene koji idu sve do srednjoškolskog perioda gitariste i pjevača Mikija i bubnjara i pjevača Danila, a pridružio im se basist i pjevač Boško – Boca, koji je do tada svirao kao gitarist u mnogim punk, hard core i avant jazz bendovima. Njihovi uzbudljivi i eksplozivni nastupi prenose divlju energiju i pozitivne vibracije i pritom donose dobru dozu improvizacije koja temelji na povezanosti bubnja, basa i gitare.

Moskau – performativno-glazbeno-umjetnički kolektiv, koji glazbu kombinira s ostalim umjetnostima, a najviše performansom. Osnovnu maticu benda čine četiri člana (Ivan Gundić, Pavle Bojanić, Ivan Laić, Ivan Grobenski), ali se ona lako poveća i na petnaestak članova (harmonika, saksofon, industrijalne udaraljke, bicikl, klavijature…). Moskau se pokazao kao jedan od najradišnijih sastava, te do sada ima pet službena izdanja – ”Moskau EP” (2010.), EP ”Red” (2015.), albume ”Dirty Ground” (2015.) i “Gospel Machine” (2016.) i live album „Live @ Vintage Industrial Bar“ (2016.) koji su odlično prihvaćen od publike i kritike kako u Hrvatskoj, tako odnedavno i u susjednoj Sloveniji.

„Moskau je bend potpuno uživljen u svoju misiju bezobzirnog glazbenog kolektiva koji svjesno briše mnoge stilske granice, nameće buku filzofiji i upumpava filozofiju u buku“, Zoran Stajčić za Ravno do dna.