MAMA JE KRIVA ZA SVE - Scena Gorica - 15. TJEDAN SMIJEHA

MAMA JE KRIVA ZA SVE - Scena Gorica - 15. TJEDAN SMIJEHA

location-iconHNK Varaždin, Varaždin

MAMA JE KRIVA ZA SVE - Scena Gorica - 15. TJEDAN SMIJEHA

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za MAMA JE KRIVA ZA SVE - Scena Gorica - 15. TJEDAN SMIJEHA, 03.03.2024. u HNK Varaždin, Varaždin

Mama je kriva za sve“ djelo je jednog od najplodnijih hrvatskih pisaca, Zorana Pongrašića. Roman je 1999. dobio prestižnu nagradu „Grigor Vitez“. Riječ je o vrlo napetoj, zanimljivoj priči, koja djecu snažno veže uz glavnog protagonista Berislava. Dječaka Berislava, jedne nedjelje kad je on zabunom otišao u školu, otmu pljačkaši Ožiljak i Buraz. Berislav ih je zatekao u pljački, a oni ga otimaju ne bi li se riješili svjedoka. On ostaje zaključan u nepoznatom stanu, ali brzo smisli kako pozvati pomoć. Preko interneta! Ubrzo mu na SOS poziv odgovaraju dvije sestre blizanke Stela i Mirela. Njih dvije i Berislav s otmičarima prožive cijelu avanturu. Ovo je veoma zabavna kriminalistička priča.

Pongrašić želi poručiti svojim čitateljima da niti jedna situacija s kojom se sretnemo u svom životu nije bezizlazna. Djecu prikazuje kao veoma sposobne i samostalne jedinke, a naivnost odraslih veoma duhovito i suptilno ismijava.

Uzrast: 8+
Tekst: Zoran Pongrašić
Dramaturginja: Lea Anastazija Fleger
Redateljica: Lea Anastazija Fleger
Glume: Ivan Magud, Jurica Marčec i Roko Protić

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.