MAKK - 11. Međunarodna autorska kreativna konferencija

MAKK - 11. Međunarodna autorska kreativna konferencija

location-iconMuzej suvremene umjetnosti, Zagreb

MAKK - 11. Međunarodna autorska kreativna konferencija

O događaju

Prijava odnosno registracija za MAKK - 11. Međunarodna autorska kreativna konferencija, 16.11.2023. - 17.11.2023. u Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

Je li umjetna inteligencija alat ili autor? Na koji će način utjecati na tržište rada kreativnih industrija? Kako najbolje iskoristiti AI u svakodnevnom poslovanju i kreativnim procesima? Trebaju li se glazbenici, filmaši, novinari i dizajneri bojati za svoje poslove?


Ova i niz drugih pitanja otvara Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK koja se pod motom “AI: alat ili autor?” održava u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, 16. i 17. studenoga 2023. Već jedanaestu godinu zaredom, MAKK konferencija jedinstveno je mjesto okupljanja hrvatskih i regionalnih kulturnih i kreativnih industrija te platforma za predstavljanje kreativaca i njihovih inspirativnih inicijativa.

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, konferencija će se kroz dvodnevni program, uz temu umjetne inteligencije, pozabaviti i nizom izazova intelektualnog vlasništva u online okruženju, primjerima uspješne prakse kreativnog poslovanja, a mlade glazbenike i autore i ove godine čekaju posebno osmišljene radionice HDS ZAMP-a.

“Ušavši u drugo desetljeće postojanja, MAKK konferencija ostaje centralno mjesto susreta svih dionika kulturnih i kreativnih industrija. Kao organizatori, ponosni smo što nas prepoznaju i državne institucije koje poruke kreativaca odaslane s MAKK-ovske pozornice itekako uzimaju u razmatranje prilikom donošenja važnih zakona i odluka. Izborom tema i sudionika odlučno gledamo u budućnost koja, unatoč svim izazovima, izgleda i zvuči kreativno i inspirativno!”, ističu organizatori iz Hrvatskog društva skladatelja.

Drugi dan konferencije, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, donosi niz tema i diskusija iz područja autorskog prava i zaštite intelektualnog vlasništva.

Program konferencije, popis svih govornika i detaljnije informacije pronađite na službenoj stranici makk.hr

Podijeli događaj: