Entrio

LVMEN u Rijeci

LVMEN u Rijeci

Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

Naziv Cijena Količina
LVMEN
40.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn

Načini kupnje:

O događaju

Distune vam predstavlja…

LVMEN (Češka)
srijeda, 12.9. @OKC Palach
ulaznice:40/60kn
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

Legendarni češki post hardcore/metal bend Lvmen otvara novu, 9. klupsku sezonu programa Distune vam predstavlja.Prošlogodišnje uskrsnuće benda obilježio je sjajni povratnički album "Mitgefangen Mitgehangen", s kojim dolaze i do Rijeke. Osebujne klavijature, brutalni rifovi, vrišteći/pjevni vokali, virtuozni bubanj, glasovni semplovi I prekrasni vizuali sve je to Lvmen!
Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00kn

LVMEN (Češka)
Lvmen možemo najbolje okarakterizirati kao post – metal/post – hardcore bend osnovan 1995. u Pragu, poznat po svom velikom utjecaju na formiranje mnogih benodva iz ovoga ili sličnih žanrova od kojih neki i dan danas sviraju. Osebujnim klavijaturama, brutalnim rifovima, vrištećim/pjevnim vokalima, virtuznim bubnjevima, glasovnim semplovima iz 60-ak filmova (ponajviše češkog redatelja Františeka Vláčila, koji je postao i njihovim zaštitnim znakom), prekrasnim vizualima, Lvmen uistinu predstavlja vrlo močan kolektiv, prožet težinom Nurosisa, matematički metaliziranim ritmom Isisa, silovitošću Swansa, i žalobnim prizvukom Slintovog "Spiderlanda".
U ranim 90-ima, Neurosis je (kao i u ostatku svijeta) svojim karakterističnim katarzičnim zvukom, imao između ostalog veliki utjecaj i na underground u Češkoj.U svega nekoliko godina postojanja i traženja, Lvmen je 1998. i 2000., objavio svoja prva dva albuma na labelu Day After Records (''Lvmen'' i ''Raison D'etre'') kojima su, pogotovo na svojim javnim nastupima, koje možmo smatrati legendarnima, jednako uspješno inspirirali publiku, kao i njihovi američki uzori.

Ponajviše zbog osobnih nesuglasica i egzinstencijalnih razloga, band se povukao na neko duže vrijeme, sve do 2006, kada im izlazi novi album 'Mondo". Iako su sa ''Mondom" i ''Heronom'' (2008.) postigli zapažen uspjeh, 2011. u prometnoj nesreći smrtno je stradao njihov gitarist Dada, pa se ponovo povlače u osamu.
Njihov posljednji album objavljen u ljeto 2017. pod nazivom "Mitgefangen Mitgehangen",
(što u prijevodu znači: ''ono što se započne, treba se završiti''), dostojan je svojih prethodnika i ponovono pokazuje Lvmenovu snagu da se nosi sa svim osobnim tragedijama; vrlo je atmosferičan – ujedno mračan i agresivan, melankoničan je i sjetan.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40,00kn moguće ih je kupiti u Dallas music hop Rijeka i u sustavu Entrio dok će cijena na ulazu biti 60,00kn