Live 270* ASIAN DUB FOUNDATION (UK)

Live 270* ASIAN DUB FOUNDATION (UK)

Klub Kotač - DC Karlo Rojc, Pula

Ulaznice / usluge / proizvodi Cijena Količina
ASIAN DUB FOUNDATION (UK) - early bird

Naknada za izdavanje ulaznice: 1.50 EUR po ulaznici

30.00 EUR
(226,04 kn)
-
+
ASIAN DUB FOUNDATION (UK)
Osnovica: 0.00 EUR
  (0.00 EUR )
Popust: 0.00 EUR
  (0.00 EUR )
Ulaznice: 0.00 EUR
(0.00 kn)
x Naknada : 0.00 EUR
(0.00 kn )
Ukupno:
0.00 EUR
(0 kn)
Osnovica: 0.00 EUR
  (0.00 EUR )
Popust: 0.00 EUR
  (0.00 EUR )
Ulaznice: 0.00 EUR
(0.00 kn)
x Naknada : 0.00 EUR
(0.00 kn )
Ukupno: 0.00 EUR
(0 kn)
Primijeni

{{promoCodeMessage}}

Napomena: ukoliko je promo kod za popust važeći, popust će ti se primjeniti u idućem koraku

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Live 270* ASIAN DUB FOUNDATION (UK), 27.07.2023. - 28.07.2023. u Klub Kotač - DC Karlo Rojc, Pula

Live 270° - ASIAN DUB FOUNDATION (UK) / Jinxie Grooves / Bebetto

27.07.2023. / 21h- 02h /  Klub Kotač - dvorište DC Karlo Rojc, Gajeva 3. 

Asian Dub Foundation - Biografija

Asian Dub Foundation su žanr za sebe. Njihova jedinstvena kombinacija čvrstih jungle ritmova, dub bass linija i divlje gitare sa prekrivenim referencama na njihove južnoazijske korijene i militantnog brzog repa postavila ih je kao jedan od najboljih live bendova na svijetu. Tijekom svoje duge i produktivne karijere, Asian Dub Foundation dijelio je pozornicu s legandama kao što su Rage Against The Machine, Beastie Boys i Primal Scream, a u snimanju albuma također su surađivali s Radiohead, Sinead O' Connor, Iggy Popom i Chuckom D.

Priča je započela ranih 90-ih kada je ADF nastao iz glazbene radionice u istočnom Londonu u instituciji koja je njihov duhovni dom, Community Music. Njihovi jedinstveni počeci u glazbenoj radionici u istočnom Londonu obilježili su i njihov zvuk i njihovu potrebu za širenjem obrazovanja, kao što pokazuju njihovi rani angažmani s Romskom mladeži u Budimpešti, povezivanje s legendarnim Afro Reggae u favelama Rija i osnivanje vlastite obrazovne organizacije ADF Education (ADFED), a da ne spominjemo njihove kampanje u ime onih koji pate od sustavne nepravde . Izgradivši solidnu reputaciju nastupima uživo sredinom 90-ih, posebno u Francuskoj, na kraju su se afirmirali kao važna svjetska sila, posebice kao eksplozivna alternativa nazadnoj opsjednutosti Britpopom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Osim svoje sjajne reputacije benda uživo, ADF su bili jedan od prvih bendova koji su eksperimentirali sa sada već uobičajenom praksom izvođenja uživo glazbe iz filmova, počevši od njihove interpretacije francuskog klasika La Haine 2001. god koja je prihvaćena sa oduševljenjem, nastavili su izvoditi spomenuti projekt gotovo dva desetljeća, uzimajući u obzir i Meltdown Davida Bowiea na londonskom South Banku i kontroverznog nastupu na Broadwater Farm Estate, poprištu događaja koji su doveli do londonskih nereda 2011. Također su snimili uživo novu verziju glazbe iz filma THX 1138 debitanskog redateljskog uratka Georgea Lucasa (uz sam poticaj i odobrenje redatelja) i nedavno su oživjeli svoju eksplozivnu interpretaciju uživo stalno relevantne Battle of Algiers (Bitka za Alžir) u Museum of Immigration (Muzej imigracija) u Parizu.

2019. godine Asian Dub Foundation je bio okupiran s dugo očekivanim reizdanjem njihovog klasika Rafi's Revenge iz 1998. (nominiranog za nagradu Mercury) . Reizdanje su muzički kritičari dočekali s oduševljenjem , te su se svi složile da zvuk i poruka koju je ADF imao u 1998. je jednako relevantna i sada kao što je bila i tada - možda čak i više.

Stoga je 2020.  bila pravo vrijeme da  bend objavi svoj 9. album “Access Denied” koji se smatra jednako beskompromisnim kao i njihovi ostali albumi. Access Denied album je lavina divljeg stila jungle punka, orkestralnog drum'n'bassa , indo-ragga duba i militantnog lirskog zvuka koji se sukobljava s temama oko Brexita, neprijateljske granične politike i klimatske krize.

Sadrži doprinose prilično zastrašujuće ekipe pionirskih aktivista, umjetnika i agitatora, uključujući glas generacije Gretu Thunberg , palestinske shamstep ratnike  47Soul , čileansku pjevačicu i glas nedavnih prosvjeda u Čileu, Anu Tijoux , beatboxera i vokalno izvanrednu Dub FX . kao i oštroumnog britanskog komičara Stewart Lee .Album prikazuje ADF u punom spektru od snažnog jungle punk zvuka u “Stealing The Future” i “Mindlock” do orkestralne meditacije “Realignment” i naslovne pjesme koja strastven reggae izraz. Asian Dub Foundation uz goste na albumu čine neviđenu uniju glasova te nastavljaju svoje zvučno protivljenje moćnicima, a “Access Denied” udara jače i više nego ikada.

Na početku 2021., u trenutku kada je Ujedinjeno Kraljevstvo napustilo EU, Asian Dub Foundation se našao na prvom mjestu nove službene ljestvice prodaje u UK-u. Singl "Comin' Over Here" feat. Stewart Lee, anti-brexit i anti-rasistička himna, postala je najprodavanija ploča u Velikoj Britaniji na početku ere Brexita.