Lelee - Nevidljiva scena

Lelee - Nevidljiva scena

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Lelee - Nevidljiva scena, 23.03.2024. - 24.03.2024. u klub Azimut, Šibenik

23.03. Subota 21:30

Nevidljiva scena: Lelee

Slovenski razigrani indie/post-punk bend Lelee su savršen primer multikulturnog povezivanja među balkanskim glasbenicima od Vardara do Triglava, jer ga sastavljaju Beograđanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu i basu, Makedonac Damjan Manevski (Rush to Relax, Molokai) na vokalu i gitari te slovenca Leon Stoilković na bubnju i Blaž Gracar na synthovima. Kao deo karavane Klubskog maratona Radia Študent u 2020. godini su se svojim iskričavim i uzbudljivim indie gitarskim zvukom te muško-ženskim vokalima na srpskom i makedonskom jeziku brzo upisali u svest alternativne javnosti širom regije.

Debitantski album ‘Čuka bije pumpa’ (Moonlee Records, Ill in the Head Records, 2021) obeležavaju udarna žensko-moška višejezična višeglasja u tradiciji bendova poput Yo La Tengo, koja ostanu dugo usidrana u vašim glavama. Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock dinozavrova à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jangle popu sa obe američke obala, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razliki među članovima benda svi djele iskreno sklonost prema zvuku indie tradicije, koju sa radošču izgnjeće u savremenije kombinacije sa kojima nagovaraju modernijeg slušaoca.

Lelee su majstori spevnog indie songwritinga sa istančanim osećajem za pop melodije zbog čega sa lakoćom serviraju upečatljive refrene i vedre, ponekad nostalgične a mestoma i više nabrijane melodije. Njihova muzika ko da je stvorena za bezciljna lutanja po autoputevima i letne road-tripove. Damjan nestašno svirucka po svojoj električnoj gitari, Jelena servira bas linije, od kojih vas zasvrbe tabani, dok se Jan i Blaž pobrinu, da sve zajedno zvuči kao savršena kulisa za neko kasno-popodnevno đuskanje na letnjem vrtu. Moglo bi se reći, da se kod Lelee susrečemo sa nekakvim imaginarnim jadranskim indie-rockom, koji je emotivan, iskren i neposredan, te unatoč alternativnom karakteru ipak dovoljno pitak i za više mainstreamovske radijske frekvencije i širu publiku.

Lelee su:
Damjan Manevski (gitara, vokal)
Jelena Rusjan (bas gitara, vokal)
Leon Stoilković (bubnjevi)
Blaž Gracar (synth)

Ulaznice nabavite na Entrio.hr

Vidimo se :)

Podijeli događaj: