Lean Startup: prvi korak do održivog poslovnog modela

Lean Startup: prvi korak do održivog poslovnog modela

Core Inkubator, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Lean Startup: prvi korak do održivog poslovnog modela, 12.04.2016. u Core Inkubator, Zagreb

Lean Startup Meetup EDU

U zadnje se vrijeme često čuje kako većina startupa ne uspije. Uglavnom iz razloga što ne uspiju stvoriti dovoljno prihoda kako bi pokrili troškove, odnosno pronaći dovoljno kupaca. Jedno od ponuđenih rješenja je Lean pristup razvoju, prilično logičan koncept stvaranja proizvoda na temelju poznavanja potreba kupca koji podrazumijeva kontinuirano učenje o kupcu i njegovim potrebama. Na temelju validiranog učenja stvara se napredniji proizvod koji osvaja veći dio tržišta i prihod dostatan troškovima razvoja, te se ciklus ponavlja. Mnogi misle da su usvojili ovaj koncept, poznat pod imenom -Lean Startup; a i dalje ne znaju odgovoriti na pitanje što njihov kupac želi. Ključno pitanje je - znaš li ti tko je tvoj kupac i što on uistinu želi?

“Ljudi ne žele svrdlo od 8cm, a žele rupu od 8cm.” Poznati je citat Theodora Levitta, profesora na HBS.

Kako pokrenuti startup koji će imati šanse za uspjeh iznad prosjeka? Koje je to točno značenje validiranog učenja i customer developmenta? Što je to build-measure-learn, a što MVP? Za odgovore na ta pitanja posjeti ovaj Meetup.

Meetup je za sve one koji žele saznati što je to Lean Startup, kako je nastao, te kroz nekoliko primjera upoznati se ovom metodom.

O Lean startupu će pričati Miro Hegedić iz Lean Startup Croatia, koji će sa sudionicima također podijeliti nekoliko primjera Lean Startup Metode.

Prijava je obavezna, a besplatna preko Entrio sustava.

Meetup će ugostiti CoreHUB u svojim novim prostorima.
Vidimo se!

UTORAK / 18h / Hondlova 2