Lean Startup Meetup @ STEMI

Lean Startup Meetup @ STEMI

TABAN Bar & Hostel, Zagreb

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za Lean Startup Meetup @ STEMI, 26.11.2015. u TABAN Bar & Hostel, Zagreb

Na prvom ovosezonskom meetupu predstavit ćemo projekt STEMI.

STEMI je mjesto za učenje stvaranjem. To je online platforma za projektno učenje. Naziv STEMI je akronim od Science, Technology, Engineering, Mathematics i Innovation. To znači da su znanja koje će korisnici stjecati učenjem/ stvaranjem ona znanja vezana za znanost, tehnologiju, inžinjering, matematiku i inovaciju u širem smislu.

Krajem 2011. godine, na Sveučilištu u Rijeci pokrenuta je od strane osnivača Marina Trošelja i Pavla Pahljine udruga Bura Znanja, koja se bavi primjenom tehnologije u obrazovanju. S druge strane, na Sveučilištu u Zagrebu, na Fakultetu elektronike i računarstva, studirali su dečki popularno nazvani "Šumska jagoda" - Luka Fućek, Antun i Josip Vukičević i Vlatko Klabučar. Kao izvrsni studenti s mnogo vannastavnih aktivnosti i projekata, 2014. godine prijavili su se na natjecanje iz robotike Elektroboj, gdje su osvojili prvu nagradu izradom šesteronožnog robota-hodača kojeg su nazvali "pa00k". Robot je oduševio žiri svojim algoritmom hodanja, kontrolom pametnim telefonom, hardverskom izvedbom koja je stala unutar 1000kn, te općenito kvalitetom izvedbe.

Početkom 2015. godine, ekipa Šumska jagoda se upoznala s osnivačima Bure Znanja - i zajedno pokreću ideju projekta STEMI - plasman njihovog robota u obliku seta dijelova (kao LEGO kocke) - koje korisnik sastavlja korak po korak prateći video instrukcije na online platformi. A u procesu stječe znanja koja su dečki imali kada su radili robota.

STEMI projekt prolazi kroz edukaciju Tvornica inovacija u Znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci gdje je udruga Bura Znanja inkubirana, te razvija osnovni poslovni model. Potom, prijavljuje se na edukaciju Crowdfunding Academy i gostuje na Shift Conference. U tom smislu treba spomenuti sudjelovanje na Noći istraživača 2015 u Zagrebu, te na međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2015, gdje osvajaju zlatnu medalju za inovaciju.

Konačno, pokreće se i crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja $16.000 što je bio minimalni iznos potreban z aplasiranje 60tak robota u škole u Hrvatskoj, te produkciju edukacijskih sadržaja i razvok online platforme. U samo 72h sakupljaju čitav iznos, te nastavljaju skupljati sredstva i izvan Hrvatske, brzinom koja je iznenadila cijeli tim, partnere, ambasadore i tvrtke koje su podržale projekt.

Više o STEMI-ju saznajte na: http://www.stemi.education/

Više o Indiegogo kampanji: https://www.indiegogo.com/projects/stemi-a-robot-you-can-make-on-your-own-at-home#/story

Raspored:
17:45 - 18:00 Registracija
18:00 - 18:30 Pavao Pahljina: STEMI
18:30 - 19:00 Diskusija
19:00 - 19:30 Networking

O predavaču:

Pavao Pahljina - izvršni je voditelj spin off projekta STEMI, predsjednik udruge za primjenu tehnologija u obrazovanju Bura Znanja, koja nosi projekt. Pava o posjeduje 4 godine poduzetničkog iskustva, 40 certifikata s online platformi Coursera, Udacity, edX (fokus na tehnologiji, businessu, humanistici), praktičnu ekspertizu u startupima općenito, edukacijskoj tehnologiji i razvoju novih/boljih okruženja za učenje.