Lean Startup Drill Zagreb

Lean Startup Drill Zagreb

Core Inkubator, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Lean Startup Drill Zagreb, 08.07.2016. - 09.07.2016. u Core Inkubator, Zagreb

> > Lean Startup Drill u travnju bio je rasprodan, stoga svima vama koji niste uspjeli sudjelovati dajemo novu priliku za jedinstveni startup doživljaj! <<

Uočavaš problem koji treba rješenje, a ne znaš gdje i kako početi, ne usudiš se početi ili si počeo/la i doživjeo/la neuspijeh? Tvoj cilj je stvoriti proizvod koji kupci žele!


STARTUP je privremena organizacija u potrazi za održivim poslovnim modelom, a većina ih ne dostigne cilj! Najćešći razlog neuspijeha je što STVARAJU PROIZVOD KOJI KUPAC NE ŽELI!

 ! 42% startupa ne uspije jer ne postoji potreba na tržištu

! 17% ih ne uspije jer imaju loš proizvod

! 14% ih ne uspije jer ignoriraju svoje korisnike

Nepoznavanje korisnika i njihovih potreba razlog je neuspjeha u 73% slučajeva!

Lean Startup Drill namijenjen je za sve koji:
  • razmišljaju poduzetno
  • žele pokrenuti vlastiti poslovni pothvat
  • razmišljaju kako testirati svoju ideju
  • žele jednostavno saznati mnogo načina kako koristiti Lean Startup alate
  • žele se zabaviti i naučiti nešto novo

Lean Startup Drill

PETAK 8.7.2016. 

17:00 - 17:45 - Otvaranje LSDrill i međusobno upoznavanje
Sudionici Lean Startup Drill-a vrlo su zanimljivi, raznovrsnih iskustava, interesa i planova, ali imaju zajedničku osobinu - želju za promjenom i napretkom. Proširi svoju mrežu poznanika, upoznaj potencijalne suradnike, korisnike i prijatelje.
17:45 - 18:00 - Upoznavanje programa i pravila Lean Startup Drill-a (P)
18:00 - 18:30 - Keynote - Lean Startup govor otvaranja (P)
18:30 - 19:00 - Pitch problema i formiranje timova (T)
U prosijeku 43% sudionika Lean Startup Drill-a pitcha problem i pokušava okupiti tim, 26% ih u tome uspije. Tebi je na izbor želiš li iskoristiti maksimum Lean Startup Drill-a i pitchati ili se priključiti postojećem timu.
19:00 - 19:30 - Upoznavanje s Lean Startup Drill toolboxom (P)
19:30 - 21:00 - Problem i korisnički segment  (P/M)
21:30 - 22:00 - Korisnički eksperimenti (P)
22:00 - .....    - Izrada eksperimenata 1 (M)
Osmišljate zašto, što i kako želite naučiti od svojih potencijalnih korisnika.

SUBOTA 9.7.2016. 

08:00 - 08:45 - Kava i konzultacije s mentorima (M)
09:00 - 10:00 - Lean Startup toolbox advance (P)
10:00 - 12:00 - Ekperiment 1 (T)
Izlazite u potragu za svojim ciljanim korisnicima na mjesta gdje se oni kreću. Kad pronađete korisnike, razgovarajte s njima. Zapažajte njihovo ponašanje i navike, te učite od njih.
12:00 - 12:30 - Definiranje eksperimenta 2 (M)
13:00 - 13:30 - Ručak
13:30 - 15:00 - Eksperiment 2 (T)
15:00 - 16:00 - Izrada MVP-a (M)
Smišljate kako stvoriti proizvod koji će vam s najmanje uloženih resursa omogućiti najveću količinu validiranog učenja s obzirom na dosadašnje pretpostavke.
16:00 - 17:00 - Sumiranje naučenog (P/T)
17:00 - 17:45 - Pitching rezultata (T)
Završni pitch prikazati će koliki napredak je tvoj tim ostvario u samo 24 sata, kako su se početne pretpostavke izmijenile i koje rješenje ste stvorili za problem korisnika.   
18:00 - 19:00 - Individualni osvrt na rad timova i zatvaranje (P)
19:00 - ....     - Druženje

T- rad u timu; M-mentoriranje; P - predavanje;

Uočavanje poslovne prilike tek je početak u razvoju poslovnog modela i ostvarenja uspjeha na tržištu. Tehnike kojima ćemo te naučiti unutar 24 sata predavanja,  timskog rada i mentoriranja, zasnovane su na Lean Startup metodologiji, najučikovitijem načinu realizacije poslovne ideje pomoču kojeg su nastale poznate svjetske kompanije kao što su  Dropbox, imvu, Zappos, AirBnB, Zynga i mnoge druge.

Za sudjelovanje na Lean Startup Drill-u nije potrebno predznanje, već samo dobra volja i poduzetnički entuzijazam, a za ostalo će se pobrinuti iskusni mentori i naš tim.

Sastajemo se u petak u 17h na lokaciji CoreHUB-a i počinjemo s umrežavanjem i pitchanjem. Timovi će se formirati oko problema, stoga pripremi svoj pitch kojim ćeš u 45 sekundi objasniti zašto strastveno želiš riješiti konkretan problem, kao što je ovaj:.

“Primjećujem da se veliki broj mojih kolega i prijatelja žali na bolove u leđima. Također sam ih osjećam nakon dugih sati provedenih na poslu u sjedećem položaju ili za računalom. Bolovi su različitog intenziteta, ponekad iznimno snažni i imam veliku potrebu pronaći rješenje za taj problem.” Za pitchanje smiješ koristit samo A4 papir na kojem piše ime problema bez drugih vizualnih pomagala.

Ukoliko trenutno nemaš želju za pitchanjem, ništa zato, priključiti ćeš se nekom od timova čiji problem i ti želiš strastveno riješiti. U naredna 24 sata tvoj novi tim i ti, ćete uz pomoć mentora eksperimentirati i pronaći rješenje za koje bi netko platio, te istovremeno usvajati tehnike Lean Startup Drilla za koje smo sigurni da ćeš koristiti u pokretanju svake buduće poslovne ideje.  


Bilo da si pojedinac željan novog iskustva i korisnih znanja ili već imaš svoj tim, priključi  se Lean Startup Drill-u, izađi iz comfort zone i doživi drugačiji pristup u realizaciji poslovne ideje.    

*Službeni jezik Lean Startup Zagreb je Hrvatski. 

Na sva pitanja i prijedloge s veseljem ćemo odgovoriti ako nam pišeš na:

[email protected]

**Moguće je kupiti timske ulaznice (2, 3 ili 4 člana), molimo da nas kontaktirate e-mailom ili telefonom za promotivni kod.** 

www.leanstartupdrill.com 
Lean Startup Drill