LAIBACH @ CHANGER MEETUP

LAIBACH @ CHANGER MEETUP

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, Šibenik

O događaju

CHANGER MEETUP  će u Šibenik, grad čija povijest i sadašnjost svjedoče trajnom stvaranju novih vrijednosti  te  otvorenosti  idejama  i prihvaćanju najboljih praksi,  od 26. do 28. srpnja dovesti changere.  Ti će izuzetni ljudi  koji u području svojega  djelovanja  pomiču granice te stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje  sa Šibenčanima i njihovim gostima podijeliti svoja poslovna iskustva ili pak emociju i strast svojega umjetničkog izričaja.  Programi CHANGER-a (izlaganja inovativnih lidera iz poslovne zajednice, radionice za različite uzraste posvećene novim tehnologijama i trendovima te multimedijalna umjetnost u njenim mnogim oblicima)  odvijat će se na niz lokacija u šibenskoj povijesnoj jezgri i biti besplatni za Šibenčane i njihove goste.  Na tvrđavama Sv. Mihovil i Barone održat će glazbeni programi s naplatom ulaznice.

 

DIGITALNA ZAJEDNICA U ŠIBENIKU

Konferencija koja će se održati tijekom CHANGER-a tematizirat će digitalnu kulturu, kao i primjenu novih  ICT tehnologija te razvoj inovativnih društvenih i poslovnih praksi.  Tako će biti održane radionice proširene stvarnosti i crowdfundinga, kao i NoodSchool kamp pod nazivom Programiranje na plaži.  Održat će se i panel Freelancing na dalmatinski te KIKI radionica društvenoga programiranja, čiji je cilj kroz strukturirani dijalog i interakciju prepoznati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju lokalni profesionalci iz kulturno-kreativnih industrija.  Uz brojne radionice u tri će se konferencijska dana, a pod nazivom FutureCity, odvijati panel diskusije koje će okupiti predstavnike hrvatske i regionalne stratup zajednice, odnosno ICT profesionalce i poslovne vizionare.  Paneli će tematizirati utjecaj  digitalnih i  tehnoloških inovacija na razvoj gradova, a neki od sudionika dolaze iz uspješnih hrvatskih statupova kao što su Rentilo, Vollo ili pak Profico.  FutureCity paneli održavat će se u večernjim satima na otvorenom prostoru u šibenskoj povijesnoj jezgri te će svi zainteresirani moći biti dio te razmjene znanja i podizanja profesionalnih i društvenih standarda Šibenika.

 

MULTIMEDIJALNA SLIKA ŠIBENIKA

Dio konferencije su i multimedijalne umjetničke instalacije na različitim lokacijama, a CHANGER MEETUP  će započeti s izložbom u galeriji Sv. Krševana, u kojoj  će svoj rad  InsideOut izložiti Ivan Marušić Klif. Uz  njega će kulturnu mapu Šibenika za vrijeme CHANGER-a obogatiti i  Imelda Ramović svojom izložbom  Prints created on a smartphone te 36 Mountains Festival,  koji predstavlja najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene .

 

LAIBACH I JOSIPA LISAC NA ŠIBENSKIM TVRĐAVAMA

Kada se u regiji govori o changerima u glazbu, sigurno je prvo ime do kojega se dolazi Laibach.  Taj je društveni fenomen svoj put započeo u bivšoj državi CHANGERzabranjenim koncertom u slovenskom Trbovlju, a prošle su godina bili prvi zapadni glazbenici koji su nastupili u Sjevernoj Koreji.  Laibach će 27.07. okupirati tvrđavu Sv. Mihovil, a dan kasnije, u petak 28.07, na tvrđavi Barone koncert će održati ona koja se vječno mijenja – Josipa Lisac. Uvijek nova i neponovljiva  Josipa Lisac i ove  je godine opet sve iznenadila singlom Tebi putujem.  Birajući uvijek pomno svoje pjesme i suradnje ovoga je  puta izabrala CHUI, mladi autorski band koji je već prvim albumom stekao kultni status na našoj sceni, a posljednji im je album zaradio i epitet albuma godine. Hrabra, autentična i  avangardna Josipa Lisac  tako uz CHUI ostaje i dalje moderna i svježa bez obzira na glazbeno iskustvo ili baš zbog njega.  Ulaznice za Laibach i Josipu Lisac mogu se kupiti  po cijeni od 150,00 KN. U prodaji je i CHANGER FORTRESSES EXPERIENCE ulaznica za oba koncert po cijeni od 230,00 KN.  Šibenčani i njihovi gosti će tijekom CHANGER MEETUPA  moći plesati i na besplatnim koncertima u povijesnoj jezgra, a zabavljat će ih ABOP, CHUI i neki od najboljih hrvatskih DJ-a.

 

HRVATSKA PREMIJERA U ŠIBENIKU

Multimedijalnost je poveznica svih sadržaja na CHANGER MEETUPA  pa obilježava i ulične izvedbene programa.  Tako će u Šibeniku po prvi puta u Hrvatskoj biti postavljen luminari engleske umjetničke grupe Arhitects of  Air. U pneumatičkoj skulpturi  dimenzija 48 x 28,50 m posjetitelje se zadivljuje ljepotom svjetla i boja, a njihovo iskustvo generirano je autentičnim odnosom prema prostoru. Luminariji engleskih umjetnika bili su smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, na primjer ispred  zgrade opere u Sidneyu, a iz Šibenika Arhitects of  Air odlaze na Sziget Festival u Budimpešti.  Dio uličnoga programa CHANGER-a bit će i androidni engleski Led Drummersi te Senor Markusen iz Njemačke, multinstrumentalisti na netipičnim glazbalima. Šibenik je grad djece, a tijekom CHANGER MEETUPA će laboratorij njihovih vještina biti Inovativnica. Posvećena novim tehnologijama i novim društvenim trendovima, Inovativnica će se sastojati od 6 radionica za djecu različitih uzrasta.  To su  Tvornica zvuka,  Nenad Sinkauza  i  Alen Sinkauza, Geometrija u prostoru, Maje Patafta,  Toxic beats instruments, udruge Radiona,  Pozdrav s Jadrana, Brune Babić  i Irene Bakić  te  #Takeover,  Dejana Košćaka  i  Maje Puhovski.

 

OBOGAĆIVANJE ŠIBENSKE KULTURNO-TURISTIČKE PONUDE

Uz razmjene znanja i podizanja profesionalnih i društvenih standarda CHANGER MEETUP  je i kulturno-turističko događanje čiji je cilj grad Šibenik i njegovu turističku ponudu učiniti vidljivijom i atraktivnijom na turističkom tržištu. Iz toga razloga, ali i zbog činjenice da dobra hrana mijenja pogled na svijet,  u periodu od 23.07.  do 01.08.  će se na dvije lokacije odvijati  gastronomsko događanja  Four Croatia kroz koje se  – kao moderan street food - reinterpretira namirnice i autohtone vinske sorte hrvatskih regija.