Lado & Sl'uk - zajednički plesni koncert folklornih ansambala Hrvatske i Slovačke

Lado & Sl'uk - zajednički plesni koncert folklornih ansambala Hrvatske i Slovačke

location-iconHNK Zagreb, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Lado & Sl'uk - zajednički plesni koncert folklornih ansambala Hrvatske i Slovačke, 15.11.2019. u HNK Zagreb, Zagreb

Nakon koncerata s nacionalnim folklornim ansamblima iz Mađarske, Srbije i Poljske, Ansambl LADO će 15. studenoga održati zajednički koncert s Državnim ansamblom tradicijskih plesova Slovačke SL'UK u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
SL'UK će se prvi puta predstaviti hrvatskoj publici i za tu je priliku pripremio atraktivan program sastavljen od plesova i pjesama iz različitih krajeva Slovačke. Kombinacijom izuzetnih interpretacijskih vještina plesnog ansambla, folklorne glazbe i pjevačkih sastava, publika će doživjeti živopisne prikaze raznovrsnog tradicionalnog slovačkog folklora.
Valja spomenuti kako je SL'UK, osnovan iste godine kao i LADO i ovaj koncert je izvrsna prilika za proslaviti velike i značajne rođendane ansambala koji 70 godina njeguju i predstavljaju plesne i glazbene baštine svojih zemalja.
Dijeleći scenu sa slovačkim kolegama, LADO će izvesti dio svog antologijskog programa s nekim od najljepših koreografija sa svog dugogodišnjeg repertoara.

Podijeli događaj: