LAČNI FRANZ - Veliko Finale - oproštajni koncert 2

LAČNI FRANZ - Veliko Finale - oproštajni koncert 2

location-iconHard Place, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za LAČNI FRANZ - Veliko Finale - oproštajni koncert 2, 30.12.2022. u Hard Place, Zagreb

VELIKA LJUBAV LAČNOG FRANZA I ZAGREBA ZAVRŠAVA VELIKIM FINALOM U KLUBU HARD PLACE 30.12.2022.

Prvi koncert u četvrtak 29.12. je RASPRODAN - NOVI DATUM - PETAK 30.12.

 

Legendarni slovenski band LAČNI FRANZ predvođen neuništivim Zoranom Predinom privodi svoju karijeru kraju. Veliko finale desit će se u Zagrebu u klubu Hard Place u četvrtak 29.12.2022. To će biti zadnja prilika da fanovi čuju mnogobrojne hitove koji su ih godinama veselili poput „Praslovan“, „Ne mi dihat za ovratnik“, „Naj ti poljub nariše ustnice“, „Zarjavele trobente“, „Čakaj me“ i mnoge druge koje su ovi novovalni prvoborci u svojoj 43godišnjoj karijeri snimili i odsvirali. Uz sjajnu svirku koja krasi pomlađeni Lačni Franz, glavni adut su bezvremenski tekstovi njihovog frontmana Zoran Predina u kojima se miješa politika, ironija, sarkazam, tabu teme, crni humor, ali koji su svima shvatljivi, prihvatljivi i lako pjevljivi. Svojevremeno su ih glazbeni kritičari nazivali „Kabaret rock“ baš zbog svih tih elemenata koji čine jedinstvene i neponovljive Lačne Franze.

Ne propustite priliku svjedočiti njihovom zadnjem pojavljivanju u Zagrebu za koji ih veže posebna ljubav i veza jer su baš u Zagrebu Lačni Franz imali svoju najodaniju publiku i tu su bili najpopularniji i odsvirali nebrojeno mnogo sjajnih koncerata o kojima se još danas ispredaju legende.

Od osnutka davne 1979te u Mariboru, niska njihovih sjajnih albuma kreće od „Ikebane“, preko „Adijo pamet“ do „Ne mi dihat za ovratnik“ koji su etablirali Zorana Predina kao jednog od najznačajnijih jugoslovenskih rock pjesnika. Sve te vanvremenske pjesme koje je Zoran pjevao na slovenskom jeziku do danas su ostale zapisane u analima ovdašnjeg rock'n'rolla i sa velikom tugom svih vjernih fanova Lačni Franz se opraštaju od njih posljednjom turnejom Veliki Finale.

Zagrebački koncert u klub Hard Place 29.12. je finalno pojavljivanje pred Hrvatskom publikom i pozivamo Vas da nam se pridružite. Program koncerta izbor je pjesama sa svih albuma kojih je u 43 godine karijere Lačnog Franza objavljeno 13 studijskih, 2 snimljena uživo i 4 kompilacije. Lačni Franz je odsvirao preko 2000 koncerata, a od 01.01.2023. band odlazi u povijest i više se neće vratiti.

Ulaznice po cijeni od 80 kn u prodaji možete nabaviti u klubu Hard Place, u Dirty Old Shopu i online na entrio hr.    

Podijeli događaj: