KULTUR SHOCK (USA)

KULTUR SHOCK (USA)

Klub Palach, Rijeka

O događaju

KULTUR SHOCK (USA)

U sklopu svoje evropske turneje dobro nam poznata lica dolaze nam u Rijeku promovirati svoj novi album pod nazivom "IX". Bosanci, Bugari, Amerikanci – to je postava Kultur Shocka predvođeni karizmatičnim Srđanom Jevđevićem (Gino Banana). Bend sa sjedištem u Seattleu spaja nespojivo – punk i metal sa prizvucima Balkana. Zbog toga su često uspoređivani sa Gogol Bordellom, ali i sa System of a Down. Već petnaest godina haraju scenom, i svojim živim nastupima na sva tri kontinenta zaslužili su poštovanje kako fanova, tako i kritike. Kroz godine su razvili svoj osebujan, individualni stil, a žive svirke su im pravi dernek kojeg možemo očekivati i u subotu 21.02. u OKC Palach.

Može se slobodno kazati da je novi album namjerno obilježen i imenovan brojkom devet iz opravdanog razloga da je to njihovo deveto izdanje na kojem se nalazi devet novih pjesama. Tako je prihvaćena i ideja da se uz već standardne CD-e, digitalni download i streamnig, snimi i LP, koji ih je ograničio dužinom trajanja, ali tako i natjerao da daju sve od sebe i izdaju hvale vrijedan album.

Na ''IX-ki'', su pjesme i na engleskom i "našem", a vokal Srđan (Đino) Jevđević ujedno je i njihov autor.

Na najbolji mogući način Đino je izrazio stavove benda o pitanjima koja se vežu za ljubav, homofobiju, NSA, socijalnu pravdu, dom, ovisnost, massmedije, pa čak i starenje, umiranje i smrt.
Iako one predstavljaju i njihove različite aspekte i mišljenja o ovim temama, zapravo su plod zajedničke kreacije i procesa tijekom stvaranja, snimanja i miksanja uz pojednine žestoke ali kvalitetne rasprave; na taj su nam način dokazali da su albumu pristupili na najiskreniji mogući način.

To se može vidjeti i iz načina snimanja; sve je odsvirano, nema upotrebe posebnih programa za ''peglanje'' zvuka; album je masteriran na način da daje najbolje zvukovne mogućnosti za slušatelja, po principu odvrni do kraja ako ti je volja.
Izradi albuma pridonijeli su i neki poznati gosti, poput Krista Novoselića koji je svirao harmoniku i bas gitaru, Maria Butkovića, bivšeg člana, koji je na ''Unamerikanu'' i ''Aksamu'' doprinio svirajući električni bouzouki (grčka mandolina/lira), uz Jacka Endinoa koji svojim udaraljkama u pjesmi '' S one strane Plive'' podupire Đinov glas.

Album je financiran uz veliku podršku prijatelja, simpatizera i okorijelih obožavatelja, a može ga se u cijelosti, besplatno skinuti s neta ( ww.soundcloud.com/kulturshock) u audio formatu. Oni koji se odluče za ''podržavanje scene'', album mogu kupiti već od polovice siječnja ove godine kada će se naći u prodaji u formi CD-a i vinila.

http://www.kulturshock.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Kultur_Shock
http://kulturshock.bandcamp.com/
http://www.youtube.com/user/kulturshockrecords