Kultur Shock u Šibeniku

Kultur Shock u Šibeniku

Importanne Šibenik, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Kultur Shock u Šibeniku, 20.04.2019. - 21.04.2019. u Importanne Šibenik, Šibenik

Jedan od predvodnika gypsy-punk vala u svijetu, kultni američki bend Kultur Shock, svoj premijerni nastup u Šibeniku imat će 20. travnja kada sviraju na najvećoj rock fešti u gradu - devetom izdanju Kulturaljke!

Nastup u Šibeniku dio je njihove velike ovogodišnje europske turneje na kojoj promoviraju svoj novi, za sada neimenovani album, koji izlazi krajem ožujka. Svirka na Kulturaljci bit će ujedno i jedini nastup tog benda u Dalmaciji u sklopu turneje.

Koncerti Kulturaljke odvijali su se proteklih godina na više lokacija, koje su za tu potrebu bile prenamijenjene iz derutnih prostora u koncertne dvorane (bivši hotel Krka, bivša tvornica TEF, bivša vojarna Bribirskih knezova).

Kako je Hangar, u kojem su koncerti Kulturaljke bili organizirani zadnjih pet godina, nedavno izgorio do temelja, koncert Kultur Shocka održat će se na novoj lokaciji u Šibeniku.

Edo Maajka poseban je gost Kultur Shocka na njihovom premijernom šibenskom i jedinom dalmatinskom nastupu! Edo će se tako pridružiti shockovcima na bini i izvesti pjesme s njihovog zajedničkog mini EP-a "Tales of the two Gurus" iz 2016.

ULAZNICE
Ranograbilice (14.1. - 14.2.) = 60 kn
Pretprodaja (15.2. - 19.4) = 80 kn
Ulaz (20.4.) = 100 kn

______________________________

KULTUR SHOCK

Američki bend predvođen Sarajlijom čiji koncerti su tsunami energije i emocija i čiji je stil teško definirati – gypsy punk premazan rock, metal i sevdah momentima… Ako voliš SOAD ili Gogol Bordello ili Manu Chao ili Gang Of Four ili The Poguese i to s malo balkanskog začina, onda voliš i Kultur Shock.

Bend Kultur Shock osnovan je 1996. u Seattleu pod vodstvom Srđana Jevđevića koji je oko sebe, uz snage iz bivše države, okupio i svjetska imena, te svojim nastupima oduševio Krista Novoselića i Jelloa Biafru. Takva reputacija underground atrakcije po Americi dovela ih je do potpisivanja ugovora s izdavačkom kućom Billy Goulda, basiste slavnih Faith No More.

Kad smo već kod bitnih imena, spomenut ćemo različite suradnje članova Kultur Shocka: Esma Redžepova, Serj Tankian, Yuri Yunakov, Ivo Papasov, Robert Soko, Gogol Bordello, Balkan Beat Box, Beirut, Slavic Soul Party!, La Plebe, Dubioza Kolektiv, Alexander Hacke, Jack Endino, Edo Maajka…

Možemo se pozvati na precizan uvodnik intervjua s bendom za zaboravljeni pokušaj hrvatske edicije Rolling Stonea: „Od 1996. do danas, američka grupa Kultur Shock predvođena Srđanom “Ginom” Jevđevićem objavila je osam studijskih i tri live albuma, dva DVD-a, odsvirali su gotovo tisuću koncerata širom svijeta na više od 40 europskih, desetak sjevernoameričkih i nekoliko azijskih turneja.

Koliko u žestokom rocku, Kultur Shock je toliko i u naslijeđu balkanskog zvuka, tako da ih kritika često svrstava u gipsy punk rock ili etno metal ladicu.

www.kulturshock.bandcamp.com
www.kulturshock.com
www.youtube.com/kulturshockrecords
www.facebook.com/kulturshockband

_________________________________________

www.kulturaljka.com
www.facebook.com/kulturaljka
www.instagram.com/kulturaljka