Kuhinja Libanona

Kuhinja Libanona

Moja kuhaona, Zagreb

O događaju

Kuhinja Libanona iznimno je bogata i zanimljiva, a karakterizira je velika upotreba povrća, ribe, plodova mora, a manje mesa. Osnovni sastojci kuhinje su češnjak, maslinovo ulje i limunov sok, te obilje svježeg začinskog bilja. Na radionici koju će voditi food blogerica Marijana Zlomislić naučit ćete kako pripemiti baba ganoush (namaz od patlidžana), hummus (namaz od slanutka), falafel (pržene polpete od slanutka), tabouli (salatu od peršina i bulgura), kofte (aromatične mesne okruglice) i atayef (arapske punjene slatke palačinke).

Napomena: Molimo vas da na radionicu ponesete nekoliko plastičnih posuda kako bi pripremljenu hranu koja ostane nakon degustacije mogli ponijeti kući. Minimalni broj polaznika za održavanje radionice je 6 osoba.

Predavač: Marijana Zlomislić

Trajanje radionice: 3 sata