KRUDER & DORFMEISTER

KRUDER & DORFMEISTER

location-iconZagrebački velesajam, Paviljon 9, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za KRUDER & DORFMEISTER, 01.10.2022. - 02.10.2022. u Zagrebački velesajam, Paviljon 9, Zagreb

KRUDER & DORFMEISTER 1. LISTOPADA PONOVO U ZAGREBU

 Kultni bečki dvojac dolazi predstaviti svoj posljednji album „1995“, nastao objavom pronađenih snimaka iz te godine. Nastup i ovaj put prati dojmljivi vizualni koncept.

 

Kraljevi downtempa ponovo stižu u Zagreb. Proslavljeni austrijski dvojac Kruder & Dorfmeister nastupit će 1. listopada u Zagrebu, u 9. paviljonu Zagrebačkog velesajma, u organizaciji Collage. Tom će prigodom predstaviti svoj posljednji album „1995“, i to uz novi vizualni koncept kojeg potpisuje poznati bečki kolektiv formlos.

Spomenuti album ima vrlo zanimljivu priču. Riječ je o snimkama nastalim upravo 1995. godine koje je dvojac napravio za izradu probne ploče. U vrijeme dok nije bilo CD plejera i drugih sredstava reprodukcije, tiskale su se takve ploče da bi se utvrdilo kako pjesme zvuče na vinilu, ali i da bi se mogle puštati u klubovima. 

Kruder i Dorfmeister su gotovo zaboravili na te snimke, dok nisu pronašli neke primjerke tih ploča kopajući prije dvije godine po svojoj arhivi. Potražili su tada pomno i master vrpce, a nakon što su ih pronašli, odlučili su snimiti album i nazvati ga „1995“, po godini proizvodnje tih dotad neobjavljenih pjesama.

 I ovaj je album izazvao velik interes diljem svijeta, posebno među obožavateljima njihovih radova iz zlatne ere, pokazavši kako su stare pjesme dobre poput starog vina. Napravljen je u prepoznatljivom stilu ovog dvojca, tj. kao kombinacija trip hop, hip hop i jazzy zvukova. Takvi će zvukovi odjekivati i Zagrebačkim velesajmom 1. listopada, a uz odlično auditivno iskustvo publici je zajamčen i dojmljivi vizualni šou, poput onih prije nekoliko godina na sjajnim nastupima Krudera & Dorfmeistera u Šibeniku i Zagrebu.

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.