Krk Bike Story - Proljeće

Krk Bike Story - Proljeće

location-iconBaška, Hrvatska, Baška

Krk Bike Story - Proljeće

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Krk Bike Story - Proljeće, 15.04.2023. - 16.04.2023. u Baška, Hrvatska, Baška

Otok Krk savršena je oaza pozitivne energije, i to na dohvat ruke. Kako za one željne opuštanja tako i za ljubitelje aktivnog odmora. Najljepša otočna biciklistička priča, Krk Bike Story, i ove godine spaja aktivnost, prirodu i gastro ponudu kroz dva biciklistička vikenda. Upoznajte Zlatni otok na dva kotača, u proljeće (15.-16.4.) i jesen (7.-8.10.). Po jedan vikend u travnju i listopadu rezervirajte za biciklističke priče koje će vas provesti najljepšim vidicima otoka Krka, od mora sve do mjesečeve površine!

Nagradite se za naporan rad, istražite skriveno krčko blago, otkrijte bogatu povijest, osjećajte se poput krčkih knezova Frankopana i počastite svoje nepce tradicionalnim krčkim jelima i autohtonom vrbničkom žlahtinom. Biciklistička događanja na otoku Krku ispunit će sva vaša očekivanja!

Ovogodišnja proljetna krčka biciklistička priča vodi vas u otkrivanje južnog dijela otoka Krka. Svoje priče će vam tako ispričati Baška, Punat i grad Krk. Prvog dana vikenda provest ćemo vas od jedinstvene Vele plaže u Baški do fascinantnog Mjesečevog platoa u carstvo suhozida i mrgara – nevjerojatne tradicionalne arhitekture otočnih pastira. Na tom putu znatiželjno će nas promatrati stada ovaca, a upoznat ćete se i s najstarijim stablom na otoku koje se veže uz hrvatskog kralja Krešimira. Na povratku u Bašku zastat ćemo i kod crkve sv. Lucije u Jurandvoru te se upoznati s Bašćanskom pločom – jednim od najdragocjenijih hrvatskih spomenika. Imat ćete također priliku kušati domaći med, ljekoviti dar prirode s obronaka otoka Prvića, a na kraju vožnje vas očekuje i zasluženi ručak.
Sljedeći dan krećemo iz Punta, jednog od najvećih nautičkih središta u Hrvatskoj te kroz brojne maslinike i puteve zlatnih otočnih kapi stižemo u grad Krk. Uz bogatu antičku baštinu u gradu Krku otkrit ćemo vam i tajne Frankopana, najmoćnije hrvatske srednjovjekovne obitelji. Nakon posjeta Frankopanskom kaštelu i Interpretacijskom centru maritimne baštine nastavljamo prema unutrašnjosti otoka gdje ćemo najprije zaviriti u kaštel Salatić, a potom se u Lakmartinu okrijepiti uz vrhunske sireve OPG-a Magriž. Prije nego stignemo do cilja u Puntu, zastat ćemo na vidikovcu Tri križa s kojeg se pruža predivan pogled na Puntarsku dragu i otočić Košljun. Prije zasluženog ručka razgledat ćemo izložbeni umjetnički postav u galeriji Toš i domaćim likerima nazdraviti sljedećem susretu na 2 kotača.

Obje rute su namijenjene aktivnim brdskim biciklistima i rekreativcima koji mogu odvoziti oko 40 km s oko 700 m uspona.

Subota, 15. travnja 2023.
START/CILJ:                    Baška/ ispred Heritage hotela 'Forza'
(okupljanje sudionika od 9:00 h, start u 10:00 h)
DUŽINA:                           38 km
UKUPNI USPON:             750 m
PODLOGA:                       65% makadam / 35% asfalt
KATEGORIJA:                   MTB
ZAHTJEVNOST:                3/5
TRAJANJE TURE:             5 sati

TRASA: Baška – Mjesečev plato – panoramski put pod Hlamom – Misučajnica – Treskavac – Draga Bašćanska – uz Velu Riku – Zarok – Baška

Nedjelja, 16. travnja 2023.
START/CILJ:                     Punat/ Trg zahvalnosti
(okupljanje sudionika od 9:00 h, start u 10:00 h)
DUŽINA:                           36 km
UKUPNI USPON:             670 m
PODLOGA:                       60% makadam / 40% asfalt
KATEGORIJA:                   MTB
ZAHTJEVNOST:                3/5
TRAJANJE TURE:             4-5 sati

TRASA:  Punat – Kornić – Krk – Kosić – Lakmartin – Kampelje – Misučajnica – Punat

Kotizacija uključuje: organizaciju ture, vođenje i pratnju licenciranih biciklističkih vodiča, ručak na kraju ture, okrjepu, degustaciju autohtonih proizvoda, posjet kulturnim atrakcijama.

Napomena: S obzirom na to da je riječ o turističko-rekreativnoj vođenoj turi, a ne o utrci, na pojedinim dijelovima rute ćemo voziti po prometnicama koje se neće zatvarati te će se na njima odvijati redovan promet. Ovim putem apeliramo na sudionike da se pridržavaju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, da poštuju prometna pravila i da tijekom vožnje po asfaltnim prometnicama voze uz rub desne strane jedan iza drugoga.

U slučaju lošeg vremena događaj se otkazuje ili zakazuje za novi datum. Uplaćena kotizacija je važeća za sudjelovanje u jesenskom terminu 7-8. listopada ili drugom dogovorenom terminu.

Suorganizatori: TZO Baška, TZO Punat, TZG Krk, Turistička zajednica otoka Krka

Realizator programa i informacije:
Promotiv Travel Outdoor,
e-mail: [email protected]
Tel. +385 91 1585 645

 

Podijeli događaj: