Konferencija: Crni labud u plavom oceanu

Konferencija: Crni labud u plavom oceanu

Hotel Panorama, Zagreb

O događaju

Konferencija

INSPIRATIVNI POSLOVNI MODELI

Crni labud u plavom oceanu

TKO Konferencija je namijenjena malim i srednjim poduzetnicima koji traže nove ideje.  Želimo inspirirati sudionike da odstupe od uobičajenog i pokušaju biti drugačiji. Želimo ih potaknuti da propitaju svoj dosadašnji način poslovanja i daju mu novu energiju. Kroz primjere uspješnih poduzetnika pružit ćemo im ideje kako da unaprijede svoj biznis.

ŠTO Na konferenciji želimo ponajprije kroz uspješne primjere  prezentirati poslovne modele koji oblikuju način na koji se posluje (ili će se poslovati), a koji su promijenili tradicionalne način poslovanja. Želimo prezentirati hrvatske (male i srednje) poduzetnike koji će ispričati svoje inspirativne priče. One koji su uveli neki inovativni proces u tvrtku i zbog toga postali uspješni ili su izbacili neki inovativni proizvod (kako i zašto).

ZAŠTO Tržište se mijenja brže nego ikada prije. Konkurencije je sve više, a potrošači stalno žele nešto što će im zaokupiti pažnju, nešto drugačije. Ustaljeni načini poslovanja više nisu održivi, barem ne dugoročno. Potrebno je pronaći nešto novo što će stvarati vrijednost u tvrtkama. Potrebno je pronaći novi poslovni model primjenjiv u tvrtki. On može biti drugačiji način proizvodnje, inovativan marketinški pristup, stvaranje nove tržišne niše s novim proizvodom ili organizacijski model koji će ubrzati proces od ideje do komercijalizacije proizvoda. Iako se radi o različitim poslovnim pristupima ono što spaja tvrtke koje koriste nove poslovne modele je želja da budu drugačiji od uobičajenog. One rješavaju probleme na nekonvencionalan način.

Crni labud je pojam koji označava pojavu za koju se mislilo da ne postoji. U ovom slučaju drugačiji način poslovanja ili neki novi proizvod kojeg se nitko nije sjetio. Plavi ocean je pak novo tržište na kojem ne postoji konkurencija.