Koncert: ŽEN - Nevidljiva scena

Koncert: ŽEN - Nevidljiva scena

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Koncert: ŽEN - Nevidljiva scena, 28.10.2023. u klub Azimut, Šibenik

28.10. subota 21:30
Nevidlja scena: ŽEN

Žen je glazbena skupina oformljena 2010. godine u Zagrebu. Njihova glazba ima elemente šarolikog spektra glazbenih pravaca te varira od post rocka, math rocka, krauta i noisea do synth elektra i dream popa, a u sinergiji s avangardnim stilom aranžiranja i zanimljivim i hipnotičkim live vizualizacijama daje autentično psy indie post rock iskustvo.

Njihov debi "I onda je sve počelo" (2013) izdan je za queer feminističku etiketu Unrecords iz Beča (Austrija), te sljedeći album "Jantar" (2015), izdan kao koprodukcija austrijskog Unrecords i francuskog Vox Project plasirali su ih među najprodornije i najsvježije bendove šire regije.  

ŽEN su nastupile na brojnim većim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle.

Od 2017. godine udružuju su snage s Moonlee Records, što je urodilo njihovim trećim albumom ‘Sunčani ljudi’. 2020 godine izdaju kompilacijski album "Blender" sa remixima pjesama sa prethodna tri albuma, a osim toga iste godine su napravile pjesmu "Mnogi" za dokumentarno igrani film Časna posla (Nun of your business).

11.5.2021, na godišnju izdanja njihovog prvog albuma, i 11-tu godišnjicu benda, izdaju singl "Uroni u san" kojim najavljuju četvrti studijski album. Singl "Uroni u san" je bio nominiran, te je bio među finalistima, za nagradu Milan Mladenović 2021., a 21.12.2021. su objavili singl "Krizantema", drugi sa nadolazećeg albuma.

ŽEN: Eva Badanjak (guitars, vocals, synths&sounds),

Ivona Ivković (bass, vocals, synths&sounds),

Sara Ercegović (drums, vocals, synths&sounds)

Ulaznica 6 eura u predprodaji i 7 eura na dan koncerta.

 

 

Podijeli događaj: