Koncert grupe: “Crooks & Straights”

Koncert grupe: “Crooks & Straights”

location-iconThe Beertija - Rijeka P82, Rijeka

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Koncert grupe: “Crooks & Straights”, 04.08.2022. - 05.08.2022. u The Beertija - Rijeka P82, Rijeka

Country grupa “Crooks & Straights” iz Rijeke je utemeljena u listopadu 1999. godine. Sastoji se od šest članova, a to su Nikolina Tomljanović (vokal), Luciano Bradičić (bubnjevi), Robert Bradičić (električna gitara i vokal), Jure Celić (violina i vokal), Damir Matković (klavir i vokal) i Mladen Srića (bas i vokal). Grupa je diskografski debitirala i to najprije na međunarodnoj sceni, na CD-u “International Country Music Sampler” u listopadu 2002. godine, u izdanju neovisne diskografske kuće “Comstock Records” iz Fountain Hillsa, Arizona, SAD. Nakon toga su objavili i dva albuma za hrvatsko tržište u izdanju diskografske kuće “Dancing Bear”, prvi u lipnju 2005. godine pod naslovom “So Little Left To Say”, a drugi u svibnju 2007. godine pod naslovom “Just One Thing”.
Treći album “Crooks & Straights” pod naslovom “Way out of Town” je izašao u lipnju 2015. godine kao neovisno izdanje.
Svoj najveći dosadašnji uspjeh “Crooks & Straights” su postigli na 23. europskom natjecanju country glazbe, “Picnic Country - Europa Contest” održanom u Mrągowu u Poljskoj 2004. godine. U konkurenciji country grupa iz čitave Europe su osvojili prvo mjesto te tako postali najbolji europski country sastav za sezonu 2004./05.
Krajem 2013. je američki internetski portal “Saving Country Music” izdvojio “Crooks & Straights” kao jednu od deset „naj-cool“ europskih country grupa.
U ožujku 2022. godine grupa potpisuje diskografski ugovor s izdavačkom kućom „Dallas Records“ kojim se planira izdavanje još dva albuma.

Podijeli događaj: