Koncert #10za10: Mangroove

Koncert #10za10: Mangroove

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Koncert #10za10: Mangroove, 21.10.2023. u klub Azimut, Šibenik

21.10. subota 21:30h
Mangroove

#Azimutovih10 i Mangroove
Mangroove su Željka Veverec i Toni Starešinić, kreativni tandem koji se s Mangrooveom potvrdio na sceni kao jedan od najkvalitetnjih domaćih pop sastava. S producentom Samirom Kadribašićem (Jinx, Headoneast) snimili su dva albuma, prvijenac „Svijet za nas“ (2009.) i njegov nastavak „Put na mjesec“(2012.) koji im je osim odličnih kritika osigurao i prvu porinovsku nominaciju za najbolji album klupske glazbe. Isti su uspjeh ponovio je i treći album „Sami“ kojeg su snimili u suradnji s poznatim producentom Zvonimirom Dusperom (Mayales,
Cubismo, Eddy & Dus). Album je iznjedrio i hit pjesmu „Pokušaj“ s kojom su na scenu vratili legendarnog Dadu Topića.
2018. godine za Aquarius records objavili su četvrti album Srce koji je donio hitove Sanjala sam ljubav, Laka sam i Nada. Album je također nominiram za Porin za najbolji album klupske glazbe. Pandemijske 2020. su ostvarili koncertnu suradnju sa Jazz okrestrom HRT-a, a snimili su i zajednički studijski album Nešto veće od nas koji su objavili početkom 2023. godine i koncertno uspješno predstavili u klubu Peti Kupe. Željka i Toni su s Mangrooveom uspjeli ostvariti suradnje s nekim od najboljih domaćih glazbenika pa su tako svoj trag u njihovim pjesmama ostavili i Josipa Lisac, Jazz orkestar HRT-a, Tedi Spalato, Igor Geržina, Dado Topić, Nikola Marjanović, Mirela Priselac Remi, Pocket Palma, Mak Murtić, Miron Hauser...
Uz Mangroove, mnogo uspjeha ostavili su i sa svojim projektima Chui i Je Veux, rade glazbu i za kazalište (Čarobnjak iz Oza ZKM, Rdeča Kapuca SNG MARIBOR...), a Toni je već 6 godina član stalne postave pratećeg benda Josipe Lisac, prati i Edu Maajku s live bendom, a istaknuo se i kao producent glazbe dokumentarnih serijala i filmova, posebice u suradnji sa redateljem Arsenom Oremovićem.
Već duži niz godina uz Tonija i Željku Mangroove čine i vrhunski glazbenici multiinstrumentalisti i producenti Leo Beslać inače i član sastava Mimika Orchestra i Nemeček te Silvio Bočić član sastava Darko Rundek i Ekipa. Željka i Toni s Mangrooveom su napisali prve pjesme, s Mangrooveom su odsvirali prve koncerte, Mangroove ih je odveo na glazbeno putovanje kroz soul, jazz, funk, pop, elektroniku, putovanje koje i danas traje i tko zna gdje će ih odvesti.


Željka Veverec: vokal & theremini moog synthesizer
Toni Starešinić: klavijature
Leo Beslać: klavijature, flauta, bas gitara
Silvio Bočić: bubnjevi

Vidimo se :)

Podijeli događaj:

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili tvoje korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potraži u Korištenje kolačića (cookies).

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možeš mijenjanjem postavki u svom browseru.

  • Analitički kolačići pomažu nam unaprijediti web-stranicu prikupljanjem i analizom podataka o njezinu korištenju.

  • Marketinške kolačiće koristimo radi povećanja relevantnosti oglasa koje primaš.