Entrio

Kočani orkestar u Palachu!

Kočani orkestar u Palachu!

Omladinski kulturni centar Palach, Rijeka

O događaju

Distune vam predstavlja
Kočani orkestar (Makedonija)

subota, 19.1.2019., @OKC Palach
ulaznice:
55,00kn do 31.12.2018.
60,00kn od 1.1. do 18.1.2019.
80,00kn na dan koncerta
pretprodaja: Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka, sustav Entrio

Makedonska etno gipsy brass atrakcija u Rijeci!

Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedna od najcjenjenijih romskih sastava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.
Kombinacija koja zasigurno nikog neće ostaviti ravnodušnim dapače, prava pozivnica za ples u subotu, 19.1.2019. u OKC Palach.
Early bird ulaznice po cijeni od samo 55,00kn do kraja godine dostupne u Dallas music shop Rijeka, Croatia records Rijeka i u sustavu Entrio.
S prvim danom 2019. cijena raste na 60,00kn koja je aktualna sve do dana koncerta kad će biti potrebno izdvojiti 80,00kn.

Kočani Orkestar
https://www.facebook.com/www.kocaniorkestar/

Kočani Orkestar dolazi iz Makedonije iz malog grada Kočani. Glazbeni stil ovih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Tradicionalna romska glazba temelj je njihovih koncerata kroz koju se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama. Međutim, to nije sve. Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, te popularne pjesme današnjice.

Kočani Orkestar internacionalna je koncertna atrakcija, jedna od najcjenjenijih romskih sastava sa statusom uzbudljivih predstavnika svoje glazbene tradicije. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe.

Do sada su snimili pet albuma: 'A Gypsy Brass Band', 'L'orient est rouge', 'Gypsy Mambo' , 'Alone At My Wedding' i 'The Ravished Bride'. U pripremi je i šesti studijski album, kao i mnogobrojne zanimljive suradnje poput prijašnjih (Cubismo, Luka Nižetić). Njihova je i pjesma ‘Siki, Siki Baba’ koja je poslužila kao soundtrack u filmu ‘Borat’.

Siki Siki Baba

Članovi:
Bilent Saliev (saksofon),
Nusret Bajramov (truba),
Mendu Bajramov (truba),
Tahir Bilalov (saksofon/klarinet),
Ibraim Rasidov (bariton),
Tasmir Rasidov (bariton),
Vilhen Memedov (tuba),
Erbil Rasidov (tapan/bubnjevi).