Književni festival Lit Link 2020. - Zagreb

Književni festival Lit Link 2020. - Zagreb

location-iconKlub Močvara, Zagreb

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Književni festival Lit Link 2020. - Zagreb, 16.07.2020. u Klub Močvara, Zagreb

Lit link festival / Književna karika
Četvrtak 16.7., 19:00 - 22:00h
Lokacija: Močvarna terasa
Upad: 0 kn (obavezna rezervacija besplatne ulaznice)

NAPOMENA U VEZI ULAZNICA:

Program je sjedećeg tipa na terasi kluba i broj besplatnih ulaznica je ograničen.

Gosti: Gabriela Babnik, Vlado Kreslin, Muanis Sinanović, Dušan Čater, Đurđica Čilić, Monika Herceg, Mihaela Gašpar, Alen Brlek, Zoran Ferić, Jedrt Jež Furlan, Orlando Uršič, Nino Flisar.
Moderiraju: Marko Pogačar i Robert Perišić

Lit link festival ili Književna karika ove godine ima slovenske goste te ih ugošćujemo u suradnji s programom "Književnost u Močvari".

Autori/ce će čitati svoje radove po 10 minuta svatko. Usput ćemo u razgovorima dati uvodiće, a – ako stignemo – i komentirati sve nemile događaje koji su nas zadesili te, nema sumnje, pozitivno djelovali na naše literature.

S obzirom na vrlo teške mjere – u skladu s kojima ne treba raditi gužvu – ovaj izvanserijski događaj nije najšire oglašen te postoji, za najbrže, vrlo ograničen broj karata. To je izum korone: dakle, besplatno je, samo se jami online dok ima. A i kontakti su tu. Sad se slobodno prijavite, vidite da je sigurno.

Za opće dobro, tj. da ne radimo gužvu, autore ćemo predstaviti samo u najkraćim crtama - Vlado Kreslin je pjesnik i što drugo reći nego veliki slovenski kantautor (zasvirat će nekoliko pjesama), Gabriela Babnik je dobitnica Europske nagrade za književnost, Muanis Sinanović je na mlađoj slovenskoj sceni ono što je nekad bio Zahovič na terenu, Dušan Čater je dobitnik Dnevnikove fabule s recentno objavljenim romanom koji se događa na našem neimenovanom otoku, Đurđica Čilić je s nedavno objavljenom knjigom “Fafarikul” osvojila kritiku i publiku, Monika Herceg i Alen Brlek su mladi pjesnici koji redaju sjajne knjige, Mihaela Gašpar to radi s romanima modernističkog tona koji su stalno nadomak nagrada (npr. uži izbor nagrade tpotrala ove godine), a Zoran Ferić je nagrađivani hrvatski autor o kojem se u Austriji i Njemačkoj piše kao o značajnom europskom piscu.

Vremenska prognoza: bolje nego u Engleskoj.
Sigurnost: otvorena terasa, beton i željezo, nasip prema Savi i, iznad svega, racionalna posjećenost književnih događaja.
Facebook: samo ozbiljna lajkanja.

Organizator: Hrvatsko Društvo Pisaca.

Podijeli događaj: