Klinika Denisa Kataneca u Vintageu

Klinika Denisa Kataneca u Vintageu

location-iconVintage Industrial Bar, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Klinika Denisa Kataneca u Vintageu, 11.04.2024. - 12.04.2024. u Vintage Industrial Bar, Zagreb

ČETVRTAK 11.04.2024. Klinika Denisa Kataneca - promocija vinila + support by Marinada @VIB

Vrata 20:00 | Koncert 21:15

Ulaznice: 10,00 € / 14,00 € | Dirty Old Shop (Tratinska 34) // Grif bar & VIB (Savska cesta 160)

ONLINE: https://www.dirtyoldempire.com/klinika-denisa-kataneca-2024-ulaznica.html

 

Klinika je projekt oformljen oko kantautora Denisa Kataneca koji je već otprije poznat po projektima FELON i Okanagan LTD te mnogobrojnim nastupima na Balkanu i kritičkim hvalospjevima. 

 

Uz KDK, nastupit će i Marinada, čija se glazba zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). Od perioda osnutka kontinuirano nastupaju uživo, a u dosadašnjem radu objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije! 

 

Denis Katanec je prepoznatljiv autor intimnih i emocionalno nabijenih tekstova i pjesama koje upotpunjuje aranžman cijelog sastava Klinike. Zajedničkim snagama pjesme se pretvaraju u vrtlog emocija i energičan glazbeni izričaj koji publiku ne ostavlja ravnodušnom. Takvu konekciju s intimom publike ne viđamo često, a može se nagađati da je upravo to faktor postojanja vjernih posjetitelja Klinike koji se redovito vraćaju po svoju katarzu. 

 

Klinika se žanrovski može opisati kao mješavina shoegazea, psihodeličnog avant - folka i eksperimentalne glazbe. Njihov prvi album"Jada Jada"' nizao je hvalospjeve na glazbenim portalima, a njegov je"pandemijski tajming" nagnao mnoge stare i nove kliničare na posvećeno preslušavanje u izolaciji vlastitog doma. Svom srećom, prilike za nastup su se ukazale na nekoliko hrabro odrađenih pandemijskih koncerata i festivala. Neki od singlova poput "Patkice" i "Grlice" dobili su spot, dok se "Mala Snaga II" pronašla u hvaljenoj kompilaciji ''Zagreb Calling: Generacija bez refrena.'' 

U travnju prošle godine Klinika izbacuje novi album "Kao Zao Kor" koji nastavlja putem prvog albuma i samo produbljuje vezu sa fanovima i kritikom te u najsjajnijoj točci kliničkog glazbenog puta puni Tvornicu kulture!

Nakon dva singla "Vampiri" i "Konj" Klinika je napokon dočekala i vinilno izdanje hvaljenog albuma "Kao Zao Kor" koji je na više top listi uvršten u sam vrh albuma u 2023.

Podijeli događaj: