Kantun kulture Trogir:

Kantun kulture Trogir: "Tere i Luce"

location-iconKantun kulture, Trogir

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Kantun kulture Trogir: "Tere i Luce", 28.04.2024. u Kantun kulture, Trogir

„Tere i Luce“ je komedija. Crna. S elementima burleske. Ali i drame. Ali je i satira. I krimić. I triler. I Rashomon.

Žanrovski bogata, pitka i intrigantna u sadržaju, visprena u dijalogu i prepoznatjiva u likovima, „Tere i Luce“ govori o nama danas i, kao svaka dobra komedija, pruža nam ogledalo.

Tere i Luce nas izazivaju da se suočimo ne samo sa samima sobom, već i s pitanjem kako društvo i njegove vrijednosti utječu na nas i naše osobne vrijednosti, stavove, principe i odluke. Ako je društvo „proklizalo“, koliko daleko se mi osobno usudimo ići?Mislimo li da i mi imamo pravo zaći u crnu ili bar sivu zonu ako se društvo urušilo i ako u njemu prevladavaju takvi primjeri koji za sobom ne povlače nikakvu odgovornost? Pomislimo li „Zašto ne bih onda i ja…?“ dok ideali umiru sami i zaboravljeni, baš poput gospodina Zvonimira.

Uz protupitanje: „Zašto si Tere i Luce, hrvatske Thelma i Louise, dvije obične žene u potrazi za srećom u urušenom društvu u kojemu imaju malo šanse, ne bi tu šansu povećale…? Kad već sve ide k vragu…“

Sve počinje jednog kišnog jutra koje je trebalo biti obično, kao i sva prije njega, ali to je jutro zauvijek promijenilo njihove živote.

Tere i Luce donose nesvakidašnju odluku...

Podijeli događaj: