Kako da učenje postane igra - NTC seminari dr. Ranka Rajovića, OSIJEK

Kako da učenje postane igra - NTC seminari dr. Ranka Rajovića, OSIJEK

location-iconEkonomski fakultet Osijek, Osijek

Kako da učenje postane igra - NTC seminari dr. Ranka Rajovića, OSIJEK

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Kako da učenje postane igra - NTC seminari dr. Ranka Rajovića, OSIJEK, 26.04.2024. u Ekonomski fakultet Osijek, Osijek

"Kako da učenje postane igra" - NTC seminari dr. Ranka Rajovića 

Svjetski priznati stručnjak, dr. Ranko Rajović održat će seminar pod nazivom "Kako da učenje postane igra". Tijekom seminara, sudionici će dobiti uvid u fascinantne aspekte dječjeg razvoja, razumijevanje kako se razvijaju njihove vještine, kognitivni napredak te koncentracija.

Ova edukacija temelji se na NTC sustavu učenja, inovativnom programu kojeg je osmislio dr. Rajović, a verificiran je od strane ministarstva obrazovanja. Namijenjena je odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, psiholozima, sportskim djelatnicima, roditeljima te svima koji se bave razvojem djece ili planiraju postati roditelji.

Dr. Ranko Rajović će pružiti konkretne primjere i savjete kako potaknuti biološki potencijal djeteta. Tijekom seminara ćete saznati kako pomoći djeci, što je ključno za roditelje i sve koji rade s djecom, te kako prilagoditi metode rada kako bi se ubrzao proces učenja.

SADRŽAJ PREDAVANJA

Teme koje će biti spomenute u okviru predavanja

SADRŽAJ PREDAVANJA

1. Razvoj mozga

2. Greške roditelja koje utječu na razvoj mozga

3. Razvojne smetnje

4. Rana stimulacija

5. Neurofiziologija učenja

6. Razvoj kreativnosti

7. Asocijativno učenje

8. Razvoj matematičko-logičkog razmišljanja

9. Misaone klasifikacije i serijacije

10. Divergentno mišljenje

11. Primjena NTC metodologije za rad kod kuće, u vrtiću ili u školi

Današnja djeca sve više se suočavaju s izazovima održavanja pažnje i koncentracije, što ukazuje na širi problem unutar generacije. Nedostatak duboke koncentracije otežava njihovo normalno učenje i razumijevanje gradiva, a dr. Rajović će nam ponuditi odgovore na naša pitanja o tome kako se može promijeniti ta situacija tijekom svog predavanja.

Na svom predavanju, dr. Rajović će objasniti što se točno događa i razloge zbog kojih djeca nailaze na teškoće u učenju. Također će podijeliti mnogo korisnih primjera, praktičnih savjeta, inovativnih i provjerenih metoda kako privući pažnju djece, bolje im prenijeti gradivo i potaknuti ljubav prema knjigama.

Predavanje je podijeljeno u tri dijela:

1. Kao što roditelji znaju, okolina se brzo mijenja, što ima brojne posljedice na razvoj djece. Također, škole se sporo prilagođavaju tim brzim promjenama okoline. Sve je više djece s razvojnim teškoćama, a dr. Rajović jasno objašnjava kako se ti problemi javljaju i kako se s njima suočiti.

2. Dosada je važna za razvoj misaonih procesa, a zajedno s nelogičnim pričama potiče maštovitost. Dr. Rajović će dati savjete o tome kako osmisliti aktivnosti i poticati djecu kroz igru. Promjene u okolini i navikama utječu na sposobnosti i mogućnosti naše djece, pa je potrebno prilagoditi sadržaj i pristup obrazovanju kako bismo maksimalno potaknuli razvoj djeteta i iskazivanje njegovog potencijala.

3. Učenje napamet predstavlja velik teret za djecu, stoga će se na predavanju istražiti alternative i druge metode učenja.

O dr. Ranku Rajoviću

Dr. Rajović autor je NTC sistema učenja koji se primjenjuje u više od 20 država Europe, a u sedam država ima akreditaciju ministarstva obrazovanja. UNICEF i EU fondovi financirali su nekoliko projekta iz NTC programa. 

Dr. Rajović specijalist je interne medicine, šef Katedre za neuroznanost u odgoju i obrazovanju na Pedagoškom fakultetu u Kopru, osnivač je Mense u nekoliko država, dugogodišnji član i predsjednik Odbora međunarodne Mense za darovitu djecu i stručnjak EHF-a (Europskog rukometnog saveza) za neuroznanost u sportu.

Autor je više od 20 knjiga, priručnika i igara za cjeloviti razvoj djeteta.

 

Podijeli događaj: