JOSIPA LISAC @ CHANGER MEETUP

JOSIPA LISAC @ CHANGER MEETUP

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, Šibenik

O događaju

CHANGER MEETUP će u Šibenik, grad čija povijest i sadašnjost svjedoče trajnom stvaranju novih vrijednosti te otvorenosti idejama i prihvaćanju najboljih praksi, od 26. do 28. srpnja dovesti changere. Ti će izuzetni ljudi koji u području svojega djelovanja pomiču granice te stvaraju nove standarde, obrasce i izričaje sa Šibenčanima i njihovim gostima podijeliti svoja poslovna iskustva ili pak emociju i strast svojega umjetničkog izričaja. Programi CHANGER-a (izlaganja inovativnih lidera iz poslovne zajednice, radionice za različite uzraste posvećene novim tehnologijama i trendovima te multimedijalna umjetnost u njenim mnogim oblicima) odvijat će se na niz lokacija u šibenskoj povijesnoj jezgri i biti besplatni za Šibenčane i njihove goste. Na tvrđavama Sv. Mihovil i Barone održat će glazbeni programi s naplatom ulaznice.

DIGITALNA ZAJEDNICA U ŠIBENIKU

Konferencija koja će se održati tijekom CHANGER-a tematizirat će digitalnu kulturu, kao i primjenu novih ICT tehnologija te razvoj inovativnih društvenih i poslovnih praksi. Tako će biti održane radionice proširene stvarnosti i crowdfundinga, kao i NoodSchool kamp pod nazivom Programiranje na plaži. Održat će se i panel Freelancing na dalmatinski te KIKI radionica društvenoga programiranja, čiji je cilj kroz strukturirani dijalog i interakciju prepoznati ključne potrebe i izazove s kojima se u praksi suočavaju lokalni profesionalci iz kulturno-kreativnih industrija. Uz brojne radionice u tri će se konferencijska dana, a pod nazivom FutureCity, odvijati panel diskusije koje će okupiti predstavnike hrvatske i regionalne stratup zajednice, odnosno ICT profesionalce i poslovne vizionare. Paneli će tematizirati utjecaj digitalnih i tehnoloških inovacija na razvoj gradova, a neki od sudionika dolaze iz uspješnih hrvatskih statupova kao što su Rentilo, Vollo ili pak Profico. FutureCity paneli održavat će se u večernjim satima na otvorenom prostoru u šibenskoj povijesnoj jezgri te će svi zainteresirani moći biti dio te razmjene znanja i podizanja profesionalnih i društvenih standarda Šibenika.

MULTIMEDIJALNA SLIKA ŠIBENIKA

Dio konferencije su i multimedijalne umjetničke instalacije na različitim lokacijama, a CHANGER MEETUP će započeti s izložbom u galeriji Sv. Krševana, u kojoj će svoj rad InsideOut izložiti Ivan Marušić Klif. Uz njega će kulturnu mapu Šibenika za vrijeme CHANGER-a obogatiti i Imelda Ramović svojom izložbom Prints created on a smartphone te 36 Mountains Festival, koji predstavlja najjača ilustratorska imena domaće i međunarodne scene .

LAIBACH I JOSIPA LISAC NA ŠIBENSKIM TVRĐAVAMA

Kada se u regiji govori o changerima u glazbu, sigurno je prvo ime do kojega se dolazi Laibach. Taj je društveni fenomen svoj put započeo u bivšoj državi zabranjenim koncertom u slovenskom Trbovlju, a prošle su godina bili prvi zapadni glazbenici koji su nastupili u Sjevernoj Koreji. Laibach će 27.07. okupirati tvrđavu Sv. Mihovil, a dan kasnije, u petak 28.07, na tvrđavi Barone koncert će održati ona koja se vječno mijenja – Josipa Lisac. Uvijek nova i neponovljiva Josipa Lisac i ove je godine opet sve iznenadila singlom Tebi putujem. Birajući uvijek pomno svoje pjesme i suradnje ovoga je puta izabrala CHUI, mladi autorski band koji je već prvim albumom stekao kultni status na našoj sceni, a posljednji im je album zaradio i epitet albuma godine. Hrabra, autentična i avangardna Josipa Lisac tako uz CHUI ostaje i dalje moderna i svježa bez obzira na glazbeno iskustvo ili baš zbog njega. Ulaznice za Laibach i Josipu Lisac mogu se kupiti po cijeni od 150,00 KN. U prodaji je i CHANGER FORTRESSES EXPERIENCE ulaznica za oba koncert po cijeni od 230,00 KN. Šibenčani i njihovi gosti će tijekom CHANGER MEETUPA moći plesati i na besplatnim koncertima u povijesnoj jezgra, a zabavljat će ih ABOP, CHUI i neki od najboljih hrvatskih DJ-a.

HRVATSKA PREMIJERA U ŠIBENIKU

Multimedijalnost je poveznica svih sadržaja na CHANGER MEETUPA pa obilježava i ulične izvedbene programa. Tako će u Šibeniku po prvi puta u Hrvatskoj biti postavljen luminari engleske umjetničke grupe Arhitects of Air. U pneumatičkoj skulpturi dimenzija 48 x 28,50 m posjetitelje se zadivljuje ljepotom svjetla i boja, a njihovo iskustvo generirano je autentičnim odnosom prema prostoru. Luminariji engleskih umjetnika bili su smješteni na nekim od najpoznatijih lokacija na svijetu, na primjer ispred zgrade opere u Sidneyu, a iz Šibenika Arhitects of Air odlaze na Sziget Festival u Budimpešti. Dio uličnoga programa CHANGER-a bit će i androidni engleski Led Drummersi te Senor Markusen iz Njemačke, multinstrumentalisti na netipičnim glazbalima. Šibenik je grad djece, a tijekom CHANGER MEETUPA će laboratorij njihovih vještina biti Inovativnica. Posvećena novim tehnologijama i novim društvenim trendovima, Inovativnica će se sastojati od 6 radionica za djecu različitih uzrasta. To su Tvornica zvuka, Nenad Sinkauza i Alen Sinkauza, Geometrija u prostoru, Maje Patafta, Toxic beats instruments, udruge Radiona, Pozdrav s Jadrana, Brune Babić i Irene Bakić te #Takeover, Dejana Košćaka i Maje Puhovski.

OBOGAĆIVANJE ŠIBENSKE KULTURNO-TURISTIČKE PONUDE

Uz razmjene znanja i podizanja profesionalnih i društvenih standarda CHANGER MEETUP je i kulturno-turističko događanje čiji je cilj grad Šibenik i njegovu turističku ponudu učiniti vidljivijom i atraktivnijom na turističkom tržištu. Iz toga razloga, ali i zbog činjenice da dobra hrana mijenja pogled na svijet, u periodu od 23.07. do 01.08. će se na dvije lokacije odvijati gastronomsko događanja Four Croatia kroz koje se – kao moderan street food - reinterpretira namirnice i autohtone vinske sorte hrvatskih regija.