Ivor Kruljac: Intelektualna kruljenja

Ivor Kruljac: Intelektualna kruljenja

Klub Močvara, Zagreb

O događaju

KUM - Kazalište u Močvari:
INTELEKTUALNA KRULJENJA

Utorak 27.10., vrata 18 h, početak 19 h
Upad: 0 kn (obavezna rezervacija besplatne ulaznice)
Broj ulaznica je ograničen.

▬▬▬
U novom normalnom, posjetite Močvaru za konstantnu nenormalu. Treća zbirka Ivora Kruljca, "Intelektualna kruljenja", prema riječima autora nudi upravo to. Zbirka je to koja se u rimi bori protiv postmoderne u potrazi za istinom. Što je doista točno i pametno, a što obično kruljenje intelekta koje samo zvuči lijepo i inteligentno upakirano? Naposljetku, postmoderna je ipak ubija jer naposljetku čitatelj bira što je istina, što glupost, a što je pametno.

Ivor Kruljac rođen je u Zagrebu 18.12. 1996. godine. Nakon osnovne škole završava za zvanje ekološkog tehničara u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga. Piše pjesme, novinarske članke, publicističke tekstove i kratke priče. Studira novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Radove je objavljivao na raznim portalima i medijima. Godine 2017. objavljuje svoju prvu zbirku pjesama Nebuloze, a 2018. Psihodelije. Prve dvije kao i aktualna ovogodišnja zbirka dostupne su besplatno za čitanje i preuzimanje na službenoj web stranici

Počeo je nešto piskarat i na engleskom stihove. Pored svega toga nastupa na pjesničkim i inim događajima kad mu se pruži prilika.

Kako je lirika u antičkoj Grčkoj išla uz glazbeni instrument liru i ovaj pjesnički događaj će imati svoju glazbenu podlogu. Dream pop diva Daisy Dives i tvrdi chiller Dino Saurić svojim će originalnim pjesmama još malo uljepšati večer.

Neki manje kruljeći ljudi od Kruljca za zbirku su rekli sljedeće:
"Tjera po svom kud puklo da puklo
Njegovo ime posvuda se vuklo"
(Luka Antić u pogovoru za samu zbirku)

"Intelektualna kruljenja nude nam intimne ispovesti, ljubavne upade i ispade, unutrašnja previranja i lucidne poglede usmerene ka haosu sveta – ukratko: dijalektiku unutrašnjeg i spoljašnjeg, začinjenu već prilično formiranim stavom odnosno glasom"
(Nikola Ačanski za Adria Daily)

"Kruljenja su ozbiljnija i više obojana tamnim nijansama života od prijašnjih zbirki. Zamišljenija su nad samim sobom i svima okolo, zamagljenija dimom cigareta, te iako omamljena alkoholom bolno svjesna sadašnjeg i budućeg trenutka"
(Aleksandar Olujić za ZG-Kult)

 

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja