Irena Žilić u Začaranoj Močvari

Irena Žilić u Začaranoj Močvari

Klub Močvara, Zagreb

Sve Entrio ulaznice za ovaj događaj su rasprodane, za više informacija kontaktiraj organizatora

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Irena Žilić u Začaranoj Močvari, 05.02.2021. u Klub Močvara, Zagreb

Začarana Močvara:
IRENA ŽILIĆ (Zagreb)

Petak 5.2., vrata 19:30, početak 20:00
Upad: 0 KN (poželjne donacije)
Preuzimanje besplatnih ulaznica kreće u srijedu, 3.2., u 10 sati putem Entria.

▬▬▬
U prvoj Začaranoj Močvari ove veljače predstavljamo vam jednu od najcjenjenijih domaćih kantautorica, Irenu Žilić.

Nakon što je 2012. započela svoj glazbeni put debitantskim EP-om "Days of Innocence", Irena se vrlo brzo istaknula brojnim nastupima i svojim upečatljivo sanjivim i besprijekornim vokalom, te pjesmama vrlo pamtljive i dreamy atmosfere. Uslijedio je LP "Travelling" (2014.) koji je uvršten među top 5. najznačajnijih albuma u posljednjih 30 godina u odabiru hrvatskog izdanja Rolling Stone magazina. 2017. objavljuje album "Haze" koji je prepoznat i među širom publikom, i koji osvaja nominaciju za diskografsku nagradu Porin u kategoriji najboljeg albuma alternativne i klupske glazbe.

Posljednje izdanje, EP "Small Hours", Irena je objavila u ožujku prošle godine i slušateljima pokazuje drugačiji pristup stvaranju glazbe, aranžiranju pjesama, korištenje samplova i zarone u elektroniku, kao i nove suradnike. Uz dugogodišnjeg suradnika Marka Mrakovčića, ovoga puta kao snimatelja, na albumu je surađivala i s producentom Kristoferom Harrisom, poznatim po suradnji s Belle and Sebastian, Ghostpoet, Bear’s Den i brojnim drugima.

Irenu voli publika i struka, a svoje pjesme imala je priliku predstaviti i publici na koncertima po cijeloj Europi, kada je nastupala kao support bendu Morcheeba na najvažnijim pozornicama europskih metropola.

Krajem prošle godine obradovala nas je i lijepa vijest da će Morcheeba obraditi njenu pjesmu "The Moon" i uvrstiti ju na svoj nadolazeći album. To je izniman uspjeh i ne možemo dočekati poslušati njihovu verziju ove pjesme.

U Začaranoj Močvari Irena će nastupiti uz pratnju benda i za nas je pripremila jednosatno putovanje u neke drugačije krajolike.

▬▬▬
Web: irenazilic.com, Instagram, Facebook, Fanlink

▬▬▬
Začarana Močvara projekt pod umjetničkim vodstvom Nine Romić koji donosi koncerte intimnijeg ugođaja.
Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.
Koncert je organiziran u suradnji s Goethe-Institutom.

▬▬▬
DONATORSKA AKCIJA PRIKUPLJANJA SREDSTAVA ZA KRIZNU PODRŠKU ŽRTVAMA POTRESA
Kako bi pomogli onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija, Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost pokrenula je donatorsku akciju prikupljanja sredstava za kriznu podršku žrtvama potresa u Petrinji i Sisačko-moslavačkoj županiji. Saznaj više kako možeš pomoći na linku ispod. Hvala!
bit.ly/petrinja-donatorska-akcija