Indie/folk večer: Stray Dogg

Indie/folk večer: Stray Dogg

Botel Marina, Rijeka

Naziv Cijena Količina
Strayy Dogg early bird
40.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn
Osnovica
Popust
Ukupno:
0.00 kn

Načini kupnje:

O događaju

Distune vam predstavlja
Indie/folk večer: Stray Dogg (Srbija)

petak, 10.1.2020.
ulaznice:40/60kn
prodajna mjesta: Entrio
napomena: broj ograničen na stotinu

Nakon pet godina Stray Dogg, melankolični beogradski folk/americana bend ponovno u Rijeci! 

Koncert će ujedno i poslužiti kao promocija aktulanog albuma “Look At The Moon” no na set listi će se naći i probrani hitovi s prijašnja tri albuma.

 Album je inspiriran temama ljubavi, te je na njemu sudjelovalo dosta različitih glazbenika, a bend se nije držao ni tradicionalnih instrumenata, nego su eksperimentirali i dotakli se i elektronike. Zvuk benda mješavina je americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji Stray Dogg nedvojbeno izdvajaju kao jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status.
Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi  “Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme “Courting Blues”.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. 2011. izbacuju debitantski album "Almost" čiji je istoimeni najavni singl proglašen pjesmom godine, a već godinu kasnije i “Fire’s Never Wrong”. Naslijednik dolazi u obliku  izuzetno hvaljenog “Come Along Wind”, te je upravo objavljen najnoviji “Look At The Moon”. Stray Dogg, kao jedan od pionira novog americana vala, nastavlja svirati u regiji te dodatno probija granice, a nastupali su na svim većim festivalima poput EXIT-a, Love Festa, Sea Rock Festivala, Americana Night Festivala.